Studeren in Amersfoort

De HU is niet alleen in Utrecht gevestigd maar heeft ook een locatie in Amersfoort. Houd je van kleinschalig, gevarieerd en gezellig? Dan is studeren in deze stad iets voor jou.

Ligging

HU Amersfoort ligt midden in de nieuwe wijk Eemkwartier, op steenworp afstand van de historische binnenstad. Winkels, diverse restaurants, een bioscoop, de bibliotheek van Amersfoort en kroegen zijn op loopafstand. Het station Amersfoort CS ligt op slechts 1 km afstand (ca. 3 minuten fietsen) van het onderwijsgebouw.

Het Eemkwartier is een gebied waar volop nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Een van die ontwikkelingen is De Nieuwe Stad. De Nieuwe Stad is gevestigd in industrieel erfgoed en biedt ruimte aan start ups, jonge en duurzame bedrijven, afgewisseld met horeca. In De Nieuwe Stad worden veel inspirerende bijeenkomsten en evenementen georganiseerd. Daarnaast vinden er bijzondere festivals en optredens plaats. Zie voor meer informatie: www.denieuwestad.nl

Opleidingen in Amersfoort

HU Amersfoort heeft een breed aanbod hbo-studies in de vakgebieden zakelijke en financiële dienstverlening, onderwijs, gezondheidszorg en sociaal agogisch werk. Ons huidige bachelor voltijd studieaanbod vind je onder de volgende links.

Maatschappij & Recht
Creatieve Therapie
Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Culturele en Maatschappelijke Vorming

Economie & Management
Business Management
Facility Management
Small Business en Retail Management

Gezondheidszorg
Management in de Zorg

Onderwijs & Opvoeding
Leraar Basisonderwijs pabo
Pedagogiek

Met ingang van collegejaar 2015-2016 zijn de School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen en de opleidingen Financiële Beroepen van MBO Amersfoort in het gebouw van HU Amersfoort gehuisvest. Dit jaar betreft het ca. 550 studenten. Collegejaar 2016-2017 volgt een evenredig aantal.

HU Amersfoort wil samen met haar vijf convenant partners MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, ROC A12, ROC van Amsterdam en MBO Utrecht doorlopende leerlijnen ontwikkelen. Hiermee wil HU Amersfoort bijdragen aan een betere doorstroom van het mbo naar het hbo en zorgdragen voor het leveren van afgestudeerden die goed zijn voorbereid op de regionale arbeidsmarkt.

Zie voor meer informatie de nieuwsberichten bovenaan de rechter kolom en de blog van collegevoorzitter Jan Bogerd.

Onderzoek in Amersfoort

Onderzoek neemt eens steeds belangrijkere plaats in binnen het hoger beroepsonderwijs. Met dit onderzoek levert de HU een bijdrage aan de innovatie van de beroepspraktijk door bedrijven en instellingen te helpen aan oplossingen voor uiteenlopende (complexe) vraagstukken. Dit onderzoek, waarbij we studenten en docenten betrekken, levert nieuwe kennis en inzichten op voor ons onderwijs. In Amersfoort lopen een aantal interessante onderzoeksprojecten. Twee voorbeelden van onderzoeksprojecten in deze regio zijn: ‘Kijk op ABC scholen, monitoring van ambities’ en ‘Schone Zorg, CO2 footprints van Amersfoortse Zorginstellingen’. 

Studentenhuisvesting

Een goede, niet al te dure kamer vinden in Amersfoort is geen moeilijke opgave. Gaat je voorkeur uit naar ruime kamer in een historisch pand in het centrum? Of lijkt een spacebox aan het stadsstrand je leuker? SSH verhuurt alle kamers en studentenwoningen in Amersfoort van woningcorporaties Portaal en de Alliantie. Woonruimtes die vrijkomen worden op de site van SSH gepubliceerd. Kijk voor meer info op www.sshxl.nl en schrijf je direct in!

Amersfoortse Introductie Dagen

Kom je in Amersfoort studeren? Dan doe je natuurlijk mee aan de introductieweek: de Amersfoortse Introductie Dagen (AID). Tijdens de AID leer je Amersfoort, de hogeschool en het studentenleven kennen. Drie dagen lang zijn er voor jou - en andere nieuwe eerstejaarsstudenten - allerlei leuke, interessante en sportieve activiteiten. Hiermee ga jij je helemaal thuis voelen tussen je medestudenten en in de stad zelf. De AID is niet alleen leuk en nuttig, maar ook onvergetelijk. Vele studenten die je zijn voorgegaan denken met plezier terug aan hun introductie. De AID vinden meestal eind augustus plaats. Mis het niet!

Naast je studie

Studentenvereniging De StuRa
De StuRa is dé studentenvereniging van Amersfoort. Het doel van de StuRa is om van Amersfoort een studentenstad te maken waar alle studenten welkom zijn. Bij deze studentenvereniging staan laagdrempeligheid en enthousiasme bovenaan. Met een lidmaatschap kun je genieten van alle activiteiten en feesten. Daarbij ontvang je de StuRa-pas waarbij je korting hebt in verschillende kroegen, restaurants enzovoort. Kijk voor meer informatie op hun Facebookpagina of volg de StuRa op Twitter.

Uitgaan
Even geen zin in studeren? Op de website www.tijdvooramersfoort.nl zie je wat Amersfoort aan leuke uitgaansmogelijkheden te bieden heeft, van theater tot excursie, van festival tot museum en van opera tot popconcert. De site is ook te volgen via Facebook en Twitter.
Naar de bioscoop? Dit kan bij Pathé Eemplein of bij JT Grand Théâtre. In Amersfoort kun je ook lekker shoppen, een terrasje pikken of op kroegentocht. Er is zelfs een stadsstrand in het centrum: Zandfoort aan de Eem!

Evenementen
In Amersfoort is altijd van alles te beleven. Wat dacht je van het culinaire Proef Amersfoort, het festival Into the Woods, Nachtbrigade, of het multi-arts festival Spoffin? Hou de agenda in de gaten!

Sport
Na een avond hard studeren of uitgaan is er niets heerlijkers dan even lekker sportief bezig te zijn. In Amersfoort staan vele sportverenigingen, zwembaden, sportzalen, sport- en tennisparken tot je beschikking. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan tennis, badminton, paardijden, hockey, rugby, voetbal, roeien of zwemmen. Kijk maar eens op www.amersfoortsportstad.nl.

Vrijwilligerswerk
Help je graag een ander? Amersfoort kent veel organisaties en verenigingen waar je hulp van harte welkom is! Er zijn tal van vrijwilligersorganisaties die zich bezighouden met het helpen van ouderen, projecten voor natuur en milieu, vluchtelingen of gehandicapten. Ook zijn er vacatures als klusjesman, babysitter, activiteitenbegeleider, boekhouder, chauffeur of dierenverzorger in een asiel. Voel jij wat voor kort- of langdurig vrijwilligerswerk? Kijk dan even in de vacaturebank van vrijwilligersorganisatie Ravelijn.

HU4u

Ben jij nieuwsgierig hoe het is om te studeren in Amersfoort? Wil je checken of de studie van je keuze eigenlijk wel bij jou past? Of wil je gewoon kennismaken met een specifieke opleiding of onze studenten? Welke informatie je ook zoekt, welke vragen je ook hebt. Op HU4u houden diverse studenten blogs over hun studentenleven bij.

Volg HU Amersfoort ook op Facebook en Twitter.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten