Studeren in Amersfoort

De HU is niet alleen in Utrecht gevestigd maar ook in Amersfoort. Houd je van kleinschalig, gevarieerd en gezellig? Dan is studeren in deze stad wellicht iets voor jou.

Opleidingen in Amersfoort

HU Amersfoort heeft een breed aanbod hbo-studies in de vakgebieden zakelijke en financiële dienstverlening, onderwijs, gezondheidszorg en sociaal agogisch werk. Ons huidige bachelor voltijd studieaanbod vind je onder de volgende links.

Maatschappij & Recht
Creatieve Therapie
Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Culturele en Maatschappelijke Vorming

Economie & Management
Business Management
Facility Management
Small Business en Retail Management

Gezondheidszorg
Management in de Zorg

Onderwijs & Opvoeding
Leraar Basisonderwijs pabo
Pedagogiek

Studentenhuisvesting

Een goede, niet al te dure kamer vinden in Amersfoort is geen moeilijke opgave. Gaat je voorkeur uit naar een etage in een historisch pand in het centrum? Of lijkt een spacebox aan het stadsstrand je leuker? SSH verhuurt alle kamers en studentenwoningen in Amersfoort van woningcorporaties Portaal en de Alliantie. Woonruimtes die vrijkomen worden op de site van SSH gepubliceerd. Kijk voor meer info op www.sshxl.nl en schrijf je direct in!

Amersfoortse Introductie Dagen

Kom je in Amersfoort studeren? Dan doe je natuurlijk mee aan de introductieweek: de Amersfoortse Introductie Dagen (AID). Tijdens de AID leer je Amersfoort, de hogeschool en het studentenleven kennen. Drie dagen lang zijn er voor jou - en ruim vierhonderd andere nieuwe eerstejaarsstudenten - allerlei leuke, interessante en sportieve activiteiten. Hiermee ga jij je helemaal thuis voelen tussen je medestudenten en in de stad zelf. De AID is niet alleen leuk en nuttig, maar ook onvergetelijk. Vele studenten die je zijn voorgegaan denken met plezier terug aan hun introductie. De AID vinden meestal eind augustus plaats. Mis het niet!

Studentenvereniging

Amersfoort heeft één gezellig studentenvereniging.

De StuRa
De StuRa is de leukste studentenvereniging van Amersfoort. Het doel van de StuRa is om van Amersfoort een studentenstad te maken waar alle studenten welkom zijn. Bij deze studentenvereniging staan laagdrempeligheid en enthousiasme bovenaan, vandaar het motto: Aap! Noot! Feest! Leuk dat je erbij bent! Voor €15,- kun je lid worden van de StuRa om te genieten van de activiteiten en feesten. Daarbij ontvang je de StuRa-pas waarbij je korting hebt in verschillende kroegen, restaurants enzovoort. Klik voor meer informatie op de website van de StuRa.

Naast je studie

Uitgaan
Even geen zin in studeren? Op de website www.tijdvooramersfoort.nl zie je wat Amersfoort aan leuke uitgaansmogelijkheden te bieden heeft, van theater tot excursie, van festival tot museum en van opera tot popconcert. De site is ook te volgen via Facebook en Twitter.
Naar de bioscoop? Studenten kunnen op vertoon van hun studentenpas met korting naar de film bij JT Grand Théâtre. In Amersfoort kun je ook lekker shoppen, een terrasje pikken of op kroegentocht. Er is zelfs een stadsstrand in het centrum: Zandfoort aan de Eem!

Evenementen
In Amersfoort is altijd van alles te beleven. Wat dacht je van het culinaire Proef Amersfoort, het festival Into the Woods, Amersfoort Jazz, of het multi-arts festival Spoffin? Hou de agenda in de gaten!

Sport
Na een avond hard studeren of uitgaan is er niets heerlijkers dan even lekker sportief bezig te zijn. In Amersfoort staan vele sportverenigingen, zwembaden, sportzalen, sport- en tennisparken tot je beschikking. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan tennis, badminton, paardijden, hockey, rugby, voetbal, roeien of zwemmen. Kijk maar eens op www.amersfoortsportstad.nl.

Vrijwilligerswerk
Help je graag een ander? Amersfoort kent veel organisaties en verenigingen waar je hulp van harte welkom is! Er zijn tal van vrijwilligersorganisaties die zich bezighouden met het helpen van ouderen, projecten voor natuur en milieu, vluchtelingen of gehandicapten. Ook zijn er vacatures als klusjesman, babysitter, activiteitenbegeleider, boekhouder, chauffeur of dierenverzorger in een asiel. Voel jij wat voor kort- of langdurig vrijwilligerswerk? Kijk dan even in de vacaturebank van vrijwilligersorganisatie Ravelijn.


Ervaringen van anderen

Ben jij nieuwsgierig hoe het is om te studeren in Amersfoort? Wat de ervaringen van anderen zijn, welke tips zij voor je hebben? Diverse studenten houden voor ons blogs over het studentenleven bij.

Stadsplattegrond

Op deze plattegrond vind je de leukste plekken in Amersfoort, die je als student echt niet mag missen! Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten