Annuleren en uitschrijven

Je kunt op elk moment je aanmelding bij de HU annuleren, of je inschrijving beƫindigen. Dit doe je online in Studielink. Afhankelijk van of je al bent ingeschreven bij de HU, gelden andere instructies in Studielink (annuleren of uitschrijven) en andere regels, bijvoorbeeld voor de betaling van collegegeld.

Annuleren

Wil je je toch niet inschrijven voor de opleiding(en) waarvoor je je hebt aangemeld, of heb je je voor meerdere opleidingen aangemeld die je niet gaat volgen? Dan kun je je aanmelding annuleren in Studielink. Doe je dit vóór de startdatum van je opleiding, dan zijn hier geen kosten aan verbonden. Een eventueel ingevulde machtiging voor de betaling van collegegeld komt dan te vervallen. Annuleer je (of schrijf je je uit) op 1 september of later, dan zijn hier mogelijk wel kosten aan verbonden.

Hoe annuleer ik mijn aanmelding?
-    Ga naar Studielink en log in met je DigiD;
-    Ga naar Mijn opleidingen en kies de aanmelding die je wilt annuleren;
-    Ga naar Detailgegevens Opleiding en kies Intrekken verzoek tot inschrijving;
-    Kies in het volgende scherm Bevestigen.

Uitschrijven

Wanneer je eenmaal bent ingeschreven bij de HU en je besluit te stoppen met je opleiding, dan kun je niet meer annuleren. Je doet dan een verzoek tot uitschrijving in Studielink. Hoe je dit doet lees je op www.askhu.hu.nl (zoek op Uitschrijven). Uitschrijven kan consequenties hebben, o.a. voor de betaling van collegegeld. Lees daarom van tevoren de regels en voorwaarden omtrent uitschrijven op AskHU.