Ondernemerschap & Retail management (Amersfoort)

(voorheen: Small Business en Retail Management)

In het kort

Als ondernemer sta je zelf aan het roer, je bepaalt je eigen koers. In de opleiding Ondernemerschap & Retail management (ORM), voorheen bekend als Small Business en Retail Management (SBRM), werk je aan ondernemerscompetenties. Jij bruist van de ideeën en wilt alles uit jezelf halen. Je ziet kansen waar anderen problemen zien. En als het economisch even tegen zit, ga jij juist harder lopen. Weten of de opleiding ORM iets voor jou is?

Tijdens je opleiding leer je alle facetten van het ondernemerschap kennen. In projecten en activiteiten die je zelf zoekt, met literatuur die je zelf kiest en volgens je eigen plan. Die vrijheid vereist veel discipline, doorzettingsvermogen en een grote ambitie. Een ORM-mentor begeleidt je daarbij intensief. Meer lezen over wat je gaat leren? Bekijk de Opleidingsinhoud.

Studenten met een eigen bedrijf

Ondernemende studenten met een eigen bedrijf kunnen binnen de opleiding ORM competenties aantonen en studiepunten verdienen met activiteiten in hun bedrijf. In de propedeuse gaat het dan vooral om het runnen van een bedrijf met ongeveer 8 andere studenten, de zogenaamde ‘Student Company’. Maar je kunt ook met andere ondernemersvaardigheden aantonen dat je op hbo-niveau werkt. In de hoofdfase kun je gebruikmaken van de expertise van de opleiding en verdiepende themasessies volgen.

Beroepsperspectief

Eenmaal afgestudeerd ben je een ondernemer pur sang of vervolg je je weg als ondernemend manager in een bedrijf. Bekijk in welke functies je met deze opleiding nog meer terecht kunt komen op de pagina Beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Naast het reguliere collegegeld, dien je rekening te houden met de volgende kosten:

• studiemateriaal (lenen of aanschaffen)
  • internationale studiereis (eigen vervoer en verblijf: € 250 tot € 400)
  • borg voor gebruik bedrijfsruimte (krijg je aan het eind van de propedeuse terug): € 75

Locatie: De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Kijk voor meer informatie op de pagina Studiebelasting en lesvormen.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo of mbo (niveau 4), afhankelijk van je profiel (havo, vwo) moet je Economie of Management & Organisatie in je pakket hebben. Kijk hier voor meer info over de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Open dag 7 oktober

Student in gesprek met scholier en ouder over studiekeuze tijdens de open dag Kom je ook?

Studievereniging Stura

Maak kennis met studievereniging Stura!

VR-meisje

Check de 360-video!

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht

Small Business and Retail Management goed beoordeeld

Nummer 1 beste studies Elsevier 2015

Onze opleiding Small Business and Retail Management is volgens Elsevier al drie jaar de beste van Nederland.