• Acht HU-studenten ontvangen VSBfonds beurs

23-05-2017 science and application

Het VSBfonds geeft jaarlijks beurzen aan studenten voor een vervolgstudie of –onderzoek in het buitenland. Afgelopen week werd officieel bekend gemaakt welke studenten een beurs krijgen voor een vervolgstudie in het buitenland in 2017-2018. Onder hen waren acht studenten van de HU.

• SAUNAC helpt steden in Azië te verduurzamen

18-05-2017 SAUNAC logo

Onlangs is het internationale project Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC) van start gegaan tijdens een conferentie in Hanoi, Vietnam. Het project is een samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen, waaronder de HU, bedrijven en overheidsinstanties uit verschillende landen. SAUNAC heeft als doel om het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van oplossingen te versnellen voor duurzaamheidsvraagstukken die spelen in Aziatische steden.

• Breed opgeleide sociaal werker klaar voor nieuwe beroepspraktijk

18-05-2017

In september start de opleiding Social Work bij Hogeschool Utrecht. De huidige opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) gaan op in deze nieuwe opleiding. “De sociaal werker van nu moet veel meer integraal kunnen opereren. Deze opleiding bereidt de student beter voor op de realiteit van de huidige praktijk”, vertellen Bregje Pieters en Els Overkamp, die intensief betrokken zijn bij het proces.

• Studentwaardering voor HU stabiel

18-05-2017 Logo NSE

Studenten van Hogeschool Utrecht beoordelen hun opleiding in 2017 nagenoeg hetzelfde als in 2016. De meeste thema’s van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 laten namelijk een trend zien van -0,03 tot +0,01. Over het algemeen liggen de scores van de HU iets onder het landelijk gemiddelde.

• Experimenteren met nieuwe technologieën in HUBlab

12-05-2017

Eddy de onderwijsrobot, Virtual reality-brillen met onderwijsapps, een ‘Prowise board’, pennen om producten in 3D te tekenen of een Makey Makey set. In het onlangs geopende HUBlab van de bibliotheek van Hogeschool Utrecht kunnen docenten en studenten experimenteren met allerlei nieuwe technologieën.