Nieuws

RSS feed
 • Eerstejaars SBRM-studenten richten eigen bedrijven op

  23-03-2017 Tassen gemaakt door SBRM-studenten

  Als eerstejaarsstudent Small Business and Retail Management (SBRM) word je meteen in het diepe gegooid. Je moet namelijk een eigen bedrijf oprichten en producten gaan verkopen. De oogst aan producten van eerstejaarsstudenten SBRM is weer uiteenlopend dit jaar: van een 100 procent gerecyclede tas tot een spelbord om besluiten mee te maken.

 • Campusleven moet toegankelijker voor mensen met verstandelijke beperking

  21-03-2017 HU-en-Lfb

  Het internationale project ICLife wil het campusleven in het hoger onderwijs toegankelijker maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van Hogeschool Utrecht werkt hierin samen met diverse internationale hogescholen en universiteiten. Het project van drie jaar wordt gefinancierd door de Erasmus+ KA2-beurs.

 • HU opent met Energylab duurzame energieproeftuin

  16-03-2017

  Hogeschool Utrecht heeft de deuren geopend van het nieuwe Energylab. Wat techniekstudenten aan theorie leren over duurzame oplossingen voor woningen, passen ze in deze proeftuin in de praktijk toe.

 • Studenten ontwerpen printkop voor 'orgaanprinter'

  09-03-2017 medische 3D printkop

  Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) ontwikkelt een 3D medical printer, een apparaat dat organen moet gaan printen. Studenten van Hogeschool Utrecht (HU) droegen een steentje bij en ontwierpen een printkop.

 • Studenten organiseren debat in aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen

  09-03-2017 Student aan het woord bij debat HU Amersfoort 2017

  Vijf eerstejaarsstudenten van de opleiding Social Work organiseerden een debat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Vier regionale politici voerden verhitte discussies met elkaar en met de studenten van HU Amersfoort en MBO Amersfoort, onder andere over de huurdersheffing en het leenstelsel voor studenten.

Trajectum

Trajectum

Magazine van en over de HU. Met nieuws, achtergronden en een eigen site.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten