• Eerstejaars SBRM-studenten richten eigen bedrijven op

23-03-2017 Tassen gemaakt door SBRM-studenten

Als eerstejaarsstudent Small Business and Retail Management (SBRM) word je meteen in het diepe gegooid. Je moet namelijk een eigen bedrijf oprichten en producten gaan verkopen. De oogst aan producten van eerstejaarsstudenten SBRM is weer uiteenlopend dit jaar: van een 100 procent gerecyclede tas tot een spelbord om besluiten mee te maken.

• Campusleven moet toegankelijker voor mensen met verstandelijke beperking

21-03-2017 HU-en-Lfb

Het internationale project ICLife wil het campusleven in het hoger onderwijs toegankelijker maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van Hogeschool Utrecht werkt hierin samen met diverse internationale hogescholen en universiteiten. Het project van drie jaar wordt gefinancierd door de Erasmus+ KA2-beurs.

• HU opent met Energylab duurzame energieproeftuin

16-03-2017

Hogeschool Utrecht heeft de deuren geopend van het nieuwe Energylab. Wat techniekstudenten aan theorie leren over duurzame oplossingen voor woningen, passen ze in deze proeftuin in de praktijk toe.

• Studenten ontwerpen printkop voor 'orgaanprinter'

09-03-2017 medische 3D printkop

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) ontwikkelt een 3D medical printer, een apparaat dat organen moet gaan printen. Studenten van Hogeschool Utrecht (HU) droegen een steentje bij en ontwierpen een printkop.

• Studenten organiseren debat in aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen

09-03-2017 Student aan het woord bij debat HU Amersfoort 2017

Vijf eerstejaarsstudenten van de opleiding Social Work organiseerden een debat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Vier regionale politici voerden verhitte discussies met elkaar en met de studenten van HU Amersfoort en MBO Amersfoort, onder andere over de huurdersheffing en het leenstelsel voor studenten.