• Talenten 4-havo starten U-Talent College programma

21-09-2017

Met een tweedaags introductiekamp in StayOkay Rhijnauwen zijn vijfentwintig getalenteerde havoleerlingen begonnen aan U-Talent College. Dit uitdagende, nieuwe onderwijsprogramma biedt 4- en 5-havotalenten verdiepende en verrijkende lesmodules als ‘Ontwerp een kunsthand’ en ‘Bouw je droomhuis’. Daarbij staat de concrete toepassing van exacte en technische vakken centraal.

• Nieuwe propedeuse Business Management en Facility Management

18-09-2017 Business Management kick-off

Je studie beginnen in een bioscoopstoel? Ruim 300 nieuwe studenten Business Management en Facility Management maakten het mee. De kick-off van hun geheel vernieuwde propedeuse was op 7 september in de CineMec, met uitzicht over hun nieuwe ‘werkterrein’: Leidsche Rijn Centrum, waarvoor de kersverse studenten meteen al ondernemingen moeten bedenken en uitwerken. Programmaleider Nathalie Deurhof: “Niet langer vakken staan centraal, maar de integrale bril van de beroepsprofessional.”

• Studenten team Selficient naar Amerika vertrokken

18-09-2017

Ruim 35 HU-studenten en enkele docenten zijn op zondag 17 september naar Amerika vertrokken. Team Selficient doet met een zelf ontworpen duurzaam huis mee aan de finale van de Solar Decathlon, een wedstrijd voor universiteiten georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie. Donderdagmiddag werden zij op Padualaan 99 uitgezwaaid.

• Nieuw initiatief voor gemengd onderwijs op Hogeschool Utrecht

22-08-2017 Cursus Inclusief leren en innoveren

Studenten Social Work en studenten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) gaan samen bij Hogeschool Utrecht een cursus volgen van tien weken. Dit keuzeprogramma ‘Inclusief leren en innoveren’ start in februari 2018. “In andere landen zijn al soortgelijke ervaringen opgedaan met gemengd onderwijs, alleen nog niet met LVB-mensen. De HU loopt daarin dus voorop!”, zegt Sascha van Gijzel, die vanuit het HU-lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning is betrokken bij dit initiatief.

• Student: bestaande flats kunnen energieneutraal gemaakt worden

17-08-2017

‘Oude’ flats met meer dan vijf woonlagen lenen zich om volledig energieneutraal gemaakt te worden. Dat concludeert Thijs Barkmeijer uit zijn afstudeeronderzoek. Barkmeijer is onlangs afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Utrecht.