• App voor mensen met spraakproblemen is gereed

17-07-2017 Rick Ossendrijver met app Express me

Rick Ossendrijver, derdejaars student Software en Information Engineering aan de HU, ontwikkelde een app waarmee mensen met spraakproblemen, waaronder afasie, zich makkelijker kunnen uitdrukken. De app Express Me is nu gereed voor gebruik en is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android tablets. “Deze app kan voor dagelijkse bezigheden worden gebruikt en is daarmee heel praktisch”, zegt Ossendrijver.

• Selficient: huis van de toekomst is af

13-07-2017 Selficient huis thumb

Selficient, het zelfvoorzienende huis dat HU-studenten hebben ontworpen, is klaar. De studenten bouwden het huis op het terrein van Eneco in Utrecht. Volgende week wordt begonnen met het afbreken van het huis, waarna het 26 juli per container wordt verscheept naar Denver in Amerika. Daar doen de studenten mee aan de Solar Decathlon: een wedstrijd waarin dertien teams met elkaar strijden om de titel van duurzaamste huis.

• Hogeschool nieuwe stijl: leren met beroepsproducten

10-07-2017 Jupijn thumb

Wat goed dat je succesvol bent afgestudeerd! Welk vakkenpakket had je? ‘Goede vraag, dat weet ik eigenlijk niet precies...’ Werkgevers zullen zich achter de oren krabben als een sollicitant een dergelijk antwoord geeft. Toch is zo’n antwoord dichterbij dan menigeen denkt. En dat is maar goed ook. Hoe zit dat? Docent Sabrina Jupijn vertelt over het werken met zogenaamde ‘beroepsproducten’ door studenten accountancy aan Hogeschool Utrecht.

• Studententeams HU winnen jury- en publieksprijs ProjectB Challenge

23-06-2017

Vier studenten HBO-ICT van Hogeschool Utrecht hebben de ProjectB Challenge juryprijs gewonnen voor Inverse reality, een virtual reality spel waarmee rolstoelgebruikers verantwoord kunnen sporten. Mensen in een rolstoel kunnen in het spel een bal in een bepaalde richting slaan, ballonnen hooghouden of bijvoorbeeld ballen ontwijken. De publieksprijs ging naar een team van HU-studenten dat een app ontwikkelde om gebarentaal in tekst om te zetten.

• HU start leergang Privacy Officer

23-06-2017

Vanaf mei 2018 moeten veel bedrijven vanwege nieuwe wetgeving een privacy officer hebben. Hogeschool Utrecht biedt een leergang aan die cursisten traint in alle aspecten die bij deze functie komen kijken. Wat houdt deze functie in? En waarom is hij belangrijk? Hoe ondersteunt de leergang van de HU privacy officers?