• Online toolkit helpt ontwerpen voor kinderen met kanker

15-02-2017 POKO-eindevent

Het project POKO (Participatief Ontwerpen voor KinderOncologie) is dinsdag 14 februari afgesloten met de lancering van een online toolkit. Deze bevat alle achtergrondinformatie, tools en mogelijke interventies die essentieel zijn bij het ontwerpen van oplossingen ter bevordering van adequaat eet- en beweeggedrag bij kinderen met kanker. Het omvangrijke onderzoeksproject POKO stond onder penvoering van Hogeschool Utrecht.

• HU-studenten geven lessen sport en beweging in Justitiële Jeugdinrichting

14-02-2017 Justitiele-Jeugdinrichtingen

Vier studenten van de minor Sport en Samenleving en twee studenten van de minor Werken in Gedwongen Kader van Hogeschool Utrecht verzorgden in Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Lelystad lessen sport en beweging aan criminele jongeren. “Ik stapte een nieuwe wereld in met een groep jongeren waar ik normaal nooit mee in aanraking kom”, zegt student Yassin Oueddan.

• HU-studenten voeren campagnes tegen radicalisering

09-02-2017 Studenten-Co-Design-tegen-radicalisering

Het afgelopen half jaar zetten hbo-, mbo-studenten en universitaire studenten zich samen in om een maatschappelijk geluid te creëren tegen radicalisering en extremisme. Dit gebeurde via het bedenken en uitvoeren van campagnes. Ook studenten van de minor Co-Design van Hogeschool Utrecht werkten daaraan mee.

• HU-docent Parviz Samim genomineerd voor landelijke Docent van het Jaar verkiezing

06-02-2017 Parviz Samim

HU-docent Parviz Samim is genomineerd voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing 2017. Dat heeft de organisatie van de verkiezing, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), bekendgemaakt. Samim is één van vijf genomineerden. Op 1 april reikt minister Bussemaker de prijs uit aan de winnaar van de verkiezing.

• Rik Boss docent van het jaar

27-01-2017

Rik Boss van de opleiding HBO-ICT is door de jury verkozen tot Docent van het Jaar. Ook sleepte hij de publieksprijs binnen.