Waarom studeren aan de HU

Studeren aan Hogeschool Utrecht (HU) is een slimme zet. Met je diploma kun je straks alle kanten op. En Utrecht ligt niet alleen hartstikke centraal, de stad is ook nog eens een van de gezelligste studentensteden in Nederland!

Werkplek studenten

Onderwijs op niveau

Kies je voor de HU? Dan kies je voor kwaliteit: onafhankelijke partijen bewaken die continu. Wijzelf trouwens ook: regelmatig vragen we je mening over inhoud van colleges, lesmethoden, ICT-faciliteiten, docenten en studiebegeleiders. Zo kunnen we ons onderwijs aanpassen en goed op niveau houden.

Je studie sluit aan op het werkveld

Opleidingen van de HU zijn altijd gericht op de praktijk. Doordat we veel samenwerken met bedrijven en andere organisaties, ben je ervan verzekerd dat jouw opleiding aansluit op de wereld waarin jij straks werkt. En op basis van vragen uit de praktijk doen we relevant onderzoek. De kennis die daaruit voortvloeit, zie je terug in je colleges. Zo is ons onderwijs altijd actueel.

Ruimte voor extra verdieping

Wil je meer uit je studie halen? Doe dan bijvoorbeeld mee met het honoursprogramma, een aanvullend programma dat je opleiding verbreedt én verdiept. Ook kun je natuurlijk stagelopen in het buitenland. Bijvoorbeeld in New York, Londen of Beijing.

Utrecht: centraler kán niet

Utrecht is centraal gelegen en uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer. De domstad is een échte, overzichtelijke studentenstad met een levendige sfeer. Er zijn hier talloze leuke kroegen en cafés: op het terras geniet je dan ook heerlijk van de zon en een drankje!

Verder studeren aan de HU

Bij de HU vind je een groot aanbod aan bachelor- en masterstudies. Heb je een vluchtelingachtergrond? Volg dan eerst een pre-bachelor. Wil je liever werken en leren combineren? Studeer dan in deeltijd of volg een duale opleiding. Ook als je (later) werkt, kun je je kennis en vaardigheden verdiepen en actueel houden. Op de HU kies je uit een ruim cursusaanbod.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Doorstuderen?

De HU helpt je in jouw carrière om je kennis en vaardigheden te verbreden en verdiepen. Bekijk de masteropleidingen, deeltijd en duale opleidingen en cursussen die je bij de HU kunt volgen nadat je je bachelor hebt afgerond.

Werk en Studie 

Bekijk ons aanbod