Aanmelden als topsporter

Als aankomende student aan de HU moet je de algemene inschrijvingsprocedure volgen. Als je als topsporter in aanmerking wilt komen voor de topsportfaciliteiten, dan moet je als ‘Topsporter HU’ geregistreerd staan.

Judy Baauw

Je kunt je aanmelden voor een opleiding aan Hogeschool Utrecht via Studielink. Geldt er voor jouw opleiding een loting (numerus fixus) of decentrale selectie? Let dan op de eerdere deadlines. Na aanmelding kun je in Studielink de status van je inschrijving volgen en informeert Bureau Inschrijving je over het verloop.

Het aanmelden als topsporter verloopt via de topsportcoördinator. Je kunt een afspraak maken voor een intakegesprek door een bericht te sturen naar topsport@hu.nl. Na het gesprek wordt bepaald of je in aanmerking komt voor de topsportstatus van de HU. Daarna worden decanen en slb-ers ingelicht en kun je, daar waar mogelijk, gebruik maken van de faciliteiten die de HU biedt om studie en topsport te combineren.

Ben je een reeds ingeschreven student van Hogeschool Utrecht en ben je daarnaast topsporter? Meld je dan via het online inschrijfformulier aan.

Wat vinden studenten ervan?

Ide Hingstman, student civiele techniek, IT-status roeien
Doordat ik parttime stage loop heb ik genoeg tijd om te trainen voor het wereldkampioenschappen roeien. Mijn ervaring met de examencommissie zijn positief. Ik heb namelijk de afspraak gemaakt dat ik in plaats van veertig uur, twintig uur in de week stage loop. Zo doe ik langer over mijn stage, maar is het wel mogelijk om sport en studie te combineren. Soms is het jammer, dat niet alle docenten even sportminded zijn.
Ide Hingstman

Contact

Voor meer informatie over topsport en studeren aan Hogeschool Utrecht kun je terecht bij de topsportcoördinator of het faculteitsdecanaat.
 
Topsportcoördinator
Lenneke de Jeu-Stel
E: topsport@hu.nl
Twitter: @TopsportHU