Naast je studie

Ook naast je studie is er in Utrecht en Amersfoort veel te doen. Dit begint meteen al bij de introductie. Als student kun je bovendien gebruik maken van speciale voordelen.

stadscentrum Utrecht

Studeren in Utrecht

Als relatief kleine stad is Utrecht groot in het aantal universitaire studies en hbo-opleidingen. Een echte studentenstad dus. Utrecht heeft dan ook veel festivals, cafés, restaurants en terrasjes bij de werfkelders langs de grachten en rond de Domkerk. Tel daar de gezellige studentenverenigingen bij op en je weet dat je in Utrecht een interessante studietijd tegemoet gaat. Bovendien, welke stad in Nederland is beter bereikbaar dan Utrecht?

Studeren in Amersfoort

Kies je voor een opleiding in Amersfoort? Lees dan meer informatie over studeren in Amersfoort.

Gezellige introductiedagen

De introductiedagen zijn een spetterend begin van je studentenleven! Utrecht heeft de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), Amersfoort de Amersfoortse Introductie Dagen (AID). Deze dagen zijn niet gebonden aan een specifieke studie, maar zijn een algemene stadsintroductie. Aan het begin van de studie organiseert elke opleiding zijn eigen opleidingsintroductie.

Invloed op beleid

Wil je invloed hebben op het beleid van de HU, je faculteit of opleiding? Dat kan in de medezeggenschapsraden. Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar studentparticipatie@hu.nl.

Studie- en studentenverenigingen

Actief worden in een bestuur of commissie? In het actieve verenigingsleven van Utrecht kun je je naast je studie verder ontplooien. Gastcolleges, workshops en (buitenlandse) excursies: er zijn veel studieverenigingen die met activiteiten je studie verdiepen of je voorbereiden op de arbeidsmarkt. Ook zijn er gezelligheidsverenigingen, studentensportverenigingen, studentenmuziekgezelschappen en nog veel meer studentenorganisaties.

Studentenhuisvesting

Utrecht is een populaire studentenstad. Veel mensen willen in Utrecht studeren en wonen. Tot nu toe zijn er nog niet genoeg kamers en woningen voor alle studenten. Begin daarom op tijd met zoeken naar woonruimte.

Meer informatie vind je op de webpagina Studentenwoningen van de Gemeente Utrecht.

Studium Generale

Studium Generale organiseert cursussen, trainingen, workshops, ontmoetingen en debatten voor studenten, docenten en medewerkers van de HU. Elk half jaar is er een nieuw aanbod. Meer weten? Stuur dan een e-mail naar studiumgenerale@hu.nl.

Sporten bij Olympos

Goedkoop sporten doe je bij Olympos, het sportcentrum van de HU en Universiteit Utrecht. Je kunt meedoen aan allerlei cursussen of lid worden van een studentensportvereniging. Meer informatie vind je op www.olympos.nl.

Topsport

De HU zet zich in voor de optimale ontplooiing van talenten. Er zijn dan ook veel faciliteiten voor als je je studie wil combineren met een carrière in de topsport. Meer informatie lees je op www.topsporters.hu.nl.

Bijverdienen

Zoek je een (bij)baan die aansluit bij je opleiding? Dan kun je terecht bij Campus Recruitment. Als je studiefinanciering krijgt, mag je elk jaar een bedrag bijverdienen zonder dat je studiefinanciering daardoor in gevaar komt. Zolang je onder dit bedrag blijft, is er niks aan de hand. Kijk voor meer informatie bij Dienst Uitvoering Onderwijs.