Uw zoon of dochter gaat studeren

De stap van middelbaar naar hoger onderwijs is een belangrijk moment. Er valt zoveel te kiezen. Hoe helpt u bij het maken van een juiste studiekeuze? Hieronder zetten we kort een aantal stappen voor u op een rij.

Open dag

Een studie kiezen gaat stap voor stap:

• Het is belangrijk dat uw kind weet waar zijn of haar interesses liggen. Waar is hij of zij goed in? Door de antwoorden op deze vragen komen misschien een paar richtingen of specifieke studies naar voren.
  • Vervolgens kunt u samen met uw zoon of dochter websites en brochures lezen en bespreken welke studie(s) goed passen.
  • De volgende stap: kom sfeer proeven op open dagen en ontmoet docenten en studenten die uw vragen kunnen beantwoorden.
  • Bestaat er nog twijfel of is nog iets meer informatie nodig om te kunnen kiezen? Studiekiezers kunnen zich aanmelden voor een meeloopdag of proefstuderen.

Heeft uw kind alle stappen doorlopen?

Het is belangrijk dat u samen de stappen tot een studiekeuze doorloopt. Dat vergroot de kans op de juiste match. Ook is het verstandig om op tijd te beginnen, liefst al in het jaar voorafgaand aan het eindexamen. Dan is er nog genoeg tijd om in verschillende studies te verdiepen.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht

Aanmelddeadlines

Staan de aanmelddeadlines al in je agenda? Voor veel opleidingen is de aanmelddeadline op 1 mei. Voor numerus fixus-opleidingen is die eerder: 15 januari. Welke studie je ook wilt gaan doen, zorg ervoor dat je je op tijd aanmeldt!