Wie ben ik?

Het is belangrijk dat je goed kiest. Als je op je plek zit, is de kans groter dat jij je opleiding afmaakt. Ga jij je oriënteren? Dan is het slim om op tijd te beginnen. Je hebt dan alle tijd om informatie te lezen, open dagen te bezoeken en deel te nemen aan een meeloop- of proefstudeerdag. En is de studie dan toch niet wat je ervan verwachtte? Dan heb je nog tijd om je in andere studies te verdiepen. Belangrijke aanmelddeadlines vind je op de pagina aanmelden.

Onderwijs Padualaan 97

Goed naar jezelf kijken

Je studie kies je stap voor stap. Voordat je allerlei websites en brochures gaat lezen, is het belangrijk om goed naar jezelf te kijken. Probeer erachter te komen wat je wil, waar je goed in bent en waar jouw interesses liggen. Hoe? Door bijvoorbeeld met jouw vrienden en ouders te praten. Zij kennen je het best. Probeer samen antwoord te krijgen op vragen als:

  • Wat zijn mijn interesses?
  • Waar ben ik goed in?
  • Wat wil ik nu?
  • Wat wil ik in de toekomst?

Veel lezen en naar open dagen

Misschien komt er een richting naar boven, of meteen al een paar opleidingen. Fijn, want dan kun je gericht informatie verzamelen: websites en brochures lezen, open dagen bezoeken en meedoen aan een meeloop- of proefstudeerdag.

Enthousiast geworden?

Leuk! Dan kun je je meteen aanmelden. Je krijgt e-mails met handige informatie, bijvoorbeeld over de studiekeuzecheck.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Aanmelddeadlines

Staan de aanmelddeadlines al in je agenda? Voor veel opleidingen is de aanmelddeadline op 1 mei. Voor numerus fixus-opleidingen is die eerder: 15 januari. Welke studie je ook wilt gaan doen, zorg ervoor dat je je op tijd aanmeldt! 

Lees meer