Meeloopdagen & proefstuderen

Heb je al een open dag bezocht? Dan weet je al over welke opleidingen je meer wilt weten. Of misschien twijfel je juist tussen een aantal opleidingen. De volgende stap is dan een meeloopdag volgen of proefstuderen. Zo kom je steeds dichter bij een uiteindelijke keuze.

Studenten

Als je komt meelopen of proefstuderen ervaar je of een opleiding echt bij je past. Afhankelijk  van de opleiding kun je meelopen óf proefstuderen. Hieronder leggen we uit wat het verschil precies is.

Meeloopdagen

Bij een meeloopdag loop je, soms samen met een klein aantal andere studiekiezers, met één of meer studenten mee. Je volgt dus een échte studiedag, zoals jij die ook kan krijgen als je die studie kiest. Deze dag kan bestaan uit colleges, werkgroep gesprekken, practica enzovoorts. Aan de student(en) met wie je meeloopt, kun je al je vragen stellen.

Proefstuderen

Bij proefstuderen volg je samen met andere studiekiezers een speciaal georganiseerd programma om meer te weten te komen over de opleiding. Door de rondleiding, de begeleiding door studenten en docenten en het volgen van proeflessen krijg je een goed beeld van de studie. Soms volg je tijdens proefstuderen ook een échte les en zit je tussen de huidige studenten.

Aanbod, data en aanmelden

Meld je nu aan voor meelopen of proefstuderen. Staat de opleiding van je keuze er niet bij? Of is de meeloop- of proefstudeerdag al vol? Houd deze pagina dan in de gaten en check via de rode button ‘aanmelden’ of er nieuw aanbod bekend is.

Aanmelden

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698