Wat?

Het 21+ toelatingsonderzoek is een onderzoek waarbij bepaald wordt of je toelaatbaar bent voor de door jou gekozen opleiding bij de HU. Tijdens het onderzoek wordt onderzocht of je kennis en vaardigheden van voldoende niveau zijn om een opleiding aan de HU te voltooien.

Het 21+ toelatingsonderzoek is afgestemd op de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Sommige opleidingen van de HU hebben een specifieke vakkeneis of profieleis. Deze opleidingen vragen bij aanvang dus al een bepaald kennisniveau van een vak. Als onderdeel van het 21+ toelatingsonderzoek wordt je kennis over dit vak daarom ook getoetst. Het niveau van deze deficiëntietoets is vergelijkbaar met het eindexamen havo.

De HU biedt geen voorbereidende cursussen aan voor het toelatingsonderzoek. Heb je behoefte aan extra begeleiding dan kun je gebruik maken van de diensten van het VAVO lyceum van het ROC Midden Nederland.

Let op: een toelatingsonderzoek verschilt per opleiding en per onderwijsinstelling. Hierdoor is een toelatingsonderzoek van de HU alleen geldig bij de HU. Een positief resultaat voor een toelatingsonderzoek voor een opleiding bij de HU is ook niet per definitie geldig voor een andere opleiding binnen de HU.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten