Herkansing

Je mag éénmaal het 21+ toelatingsonderzoek herkansen (dat wil zeggen: zowel de capaciteiten test als de deficiëntietoets). Het is echter wel van belang te benadrukken dat het herkansen van een capaciteiten test doorgaans weinig zin heeft, omdat het een toets is die je algemene capaciteiten niveau toetst; je kunt je hier niet op voorbereiden, en de uitslag die je krijgt zal een volgende keer grotendeels hetzelfde resultaat geven.

Indien je toch gebruik wilt maken van een herkansing, dan kan dit alleen tijdens het eerstvolgende toets-moment. Dit houdt in dat je in sommige gevallen pas later met je studie kan starten. Als je bijvoorbeeld deelneemt aan het toets-moment voor februari-instroom en je moet een herkansing doen, dan kun je pas in april starten met je studie. Dit, omdat het daaropvolgende toets-moment in maart pas weer wordt afgenomen.

Houdt er rekening mee, dat als je kiest voor het laatste toets-moment voor de september-instroom voor een opleiding die alleen maar in september start, je niet meer tijdig kunt herkansen. Je zult dan een heel studiejaar moeten wachten voordat je aan de opleiding kunt beginnen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten