Kopopleiding leraar 2e graads

Ben jij (bijna) afgestudeerd aan een hbo- of wo-bacheloropleiding en sluit jouw opleiding aan op een schoolvak? Ga je graag met jongeren om? Zou je hen echt iets bij willen brengen over je vak? En lijkt het je leuk om op een school te werken? Dan is de kopopleiding Leraar tweedegraads van Hogeschool Utrecht iets voor jou!

De kopopleiding is een eenjarige voltijd bacheloropleiding waarbij de praktijk centraal staat. Je leert en werkt tegelijk. Via de kopopleiding bereid je je helemaal voor op het beroep leraar. Zo leer en oefen je didactische vaardigheden, pedagogische vaardigheden en verdiep je je in het Nederlandse onderwijssysteem. Bovendien ga je direct aan de slag op een school.

Nadat je de kopopleiding succesvol hebt afgerond, beschik je over een tweedegraads lesbevoegdheid. Daarmee kun je lesgeven aan de onderbouwklassen van havo en vwo, scholen voor vmbo en scholen voor mbo en volwasseneneducatie (bve genoemd). De tweedegraads opleiding Omgangskunde vormt hierop een uitzondering. Als je dit diploma op zak hebt, ben je uitsluitend benoembaar voor het vak Omgangskunde, dat vrijwel alleen wordt gegeven in het mbo.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten