Zomercursus Rekenen 2018

Als aankomend student van de opleiding Leraar Basisonderwijs pabo kun je voorafgaand aan het nieuwe studiejaar zicht krijgen op je eigen rekenvaardigheid in de vierdaagse Zomercursus Rekenen van Hogeschool Utrecht.

Als je leraar in het basisonderwijs wilt worden, moet je in het eerste jaar de landelijke Cito rekentoets (WisCAT) afleggen om te laten zien dat je eigen rekenvaardigheden op voldoende niveau zijn. Iedere student moet dit niveau in het eerste jaar bereikt hebben. Door middel van verschillende werkvormen leer je in de cursus waar je sterke en je zwakke kanten liggen en krijg je advies om je rekenvaardigheden te verbeteren. Er worden allerlei materialen uitgereikt, zodat je naast de lessen ook zelf kunt studeren.

Programma

De cursus vindt plaats in week 34, van maandag 20 tot en met woensdag 22 augustus. De toetsdag is vrijdag 24 augustus. Je krijgt een dagdeel (ochtend of middag) rekenen aangeboden. De lessen zijn van 10.00 uur tot 12.30 of van 13.00 tot 15.30 uur. Op vrijdag 24 augustus wordt de officiële landelijke rekentoets van cito afgenomen.

De rekentoets duurt 90 minuten. Bij een score van 103 (cijfer 5,5) voldoe je aan de citonorm. Wanneer je de toets haalt, kun je het resultaat na 1 oktober laten overnemen op je "cijferlijst". Hoe dat precies werkt, krijg je op de opleiding te horen. Haal je de toets niet, dan ben je geen kans kwijt, maar weet je wel waar je aan moet gaan werken. Je kunt je dan in het eerste jaar gericht voorbereiden op de drie kansen die je hebt. Tijdens de zomercursus hoor je de exacte tijden van de rekentoets. Voor het maken van de toets is aanwezigheid tijdens alle bijeenkomsten verplicht!

Kosten

De zomercursus is alleen toegankelijk voor studenten die ingeschreven zijn bij de Leraar Basisonderwijs pabo (Utrecht en Amersfoort). Sta je op 1 oktober 2018 nog ingeschreven aan een opleiding van de HU, dan zijn er geen kosten verbonden aan de zomercursus. Wanneer je op 1 oktober niet meer staat ingeschreven, óf zonder tijdige afmelding niet aan de cursus deelneemt, zal er € 75 in rekening worden gebracht.

Locatie

De zomercursus vindt plaats op Hogeschool Utrecht, Padualaan 97 te Utrecht.

Aanmelden

De inschrijving voor de zomercursus is geopend. Aanmelden kan uiterlijk tot 18 juli 2018 via zomercursustaalenrekenen@hu.nl.
Let op! Afmelden kan via dezelfde link uiterlijk tot 18 juli 2018.

Vragen?

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus? Neem dan contact op met henry.vankraanen@hu.nl. Vragen van organisatorische aard kun je stellen aan zomercursustaalenrekenen@hu.nl.