Minor railtechniek

testimomialsWil je later in de spoorsector werken? Houd je van het werken met professionals uit ver schillende disciplines? Zet je Utrecht graag als ‘Railhart van Nederland’ op de kaart? Dan is de minor Railtechniek iets voor jou!

Je wordt opgeleid in de technieken van het spoor. Er is grote behoefte aan jonge knappe koppen in de spoorsector. Als je deze minor hebt gevolgd, ben je vrijwel meteen inzetbaar in de railsector. In de minor ontwikkel je een brede kijk op het railvervoer. Je volgt gastcolleges, maakt opdrachten en gaat op excursies.

Er wordt veel aandacht besteed aan het onderhoud en de veiligheid van het spoorwegennet. Dit vraagt om een samenwerking met professionals tussen verschillende disciplines. In projectteams ga je aan de slag! Door de grote tijdsdruk en de complexiteit ontstaat binnen de teams een hechte samenwerking.

Over de minor

Een groot aantal professionals uit de spoorsector heeft hun knowhow samengebracht. Zij stellen hun tijd en expertise beschikbaar, bieden excursies/opdrachten aan en zijn tegelijkertijd op zoek naar toekomstig railtalent!


   

De minor richt zich op studenten in het domein Engineering, Gebouwde Omgeving en Vervoerskunde, is zeer praktisch en bestaat uit zes modules. Twee daarvan zijn projectgericht. Eén module bestaat uit excursies in het werkveld. De overige drie bestaan uit theoretische onderdelen met gastsprekers uit de praktijk.

De minor beslaat een periode van een halfjaar (van september tot januari). Je ervaart de uitdaging van het werken in de railinfra en werkt veel samen met de disciplines bouwkunde, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en bedrijfskunde.

Partners

Hogeschool Utrecht werkt voor de minor samen met ProRail, NL Ingenieurs en Vakgroep Railinfra (VRI). Zo draagt de HU bij aan de ambitie om Utrecht als ‘Railhart van Nederland’ op de kaart te zetten.

16 hbo-studenten behalen certificaat voor minor Railtechniek

16 hbo-studenten hebben hun certificaat ontvangen voor de minor Railtechniek aan de Hogeschool Utrecht. De nieuwe minor Railtechniek is een nauwe samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht, ProRail, Vakgroep Railinfra van Bouwend Nederland, Railcenter. In de minor wordt er vanuit disciplines als civiele techniek, werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde gekeken naar het spoor.