Daniel-Kamphuis

Daniel Kamphuis

"Rail is boeiend!"
Treinen hebben me altijd al geboeid. Mijn vader was machinist en ik ging als kleine jongen al graag mee met de trein. Toen ik tijdens de minormarkt een lasploeg twee stukken spoor aan elkaar zag lassen, was mijn interesse gewekt. Niet lang daarna heb ik me ingeschreven voor de minor railtechniek. 

De minor is me goed bevallen, rail is boeiend! Er komt zo veel meer bij kijken om een trein te rijden dan je op het eerste gezicht zou denken. Omdat er veel verschillende disciplines bij betrokken zijn, zit er voor iedereen wel wat bij. Het mooie van de minor rail is dat er les gegeven wordt door mensen uit de praktijk die bevlogen over hun werk praten en ons regelmatig mee namen om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Zo stonden onder andere de Noord – Zuid lijn, spoorzone Delft en Inotrans in Berlijn op het programma.

Momenteel loop ik stage bij ARCADIS. Daar mag ik meehelpen met de voorbereidingen van de verbouwing van station Enschede. Het is interessant om te zien hoe zo’n groot project vorm krijgt. Nu is het nog veel vergaderen. Straks, tijdens de uitvoering, ga ik naar buiten om te kijken of het zo gebouwd wordt als besproken is. De afwisseling van theorie en praktijk spreekt me erg aan. Na mijn studie wil ik graag een baan waar deze afwisseling ook in zit.

Daniël Kamphuis (39 jaar), student werktuigbouwkunde bij Hogeschool Utrecht