Michiel Hutman

michiel hutman

“Wat ik vooral leuk vond, was de praktische insteek”
Het mooie aan de railsector vind ik dat alles zo vanzelfsprekend lijkt te zijn op het moment dat je in de trein zit, terwijl zich op de achtergrond enorm veel complexe processen afspelen. Ik bekijk dat dan voornamelijk vanuit de invalshoek van mijn opleiding, Civiele Techniek, maar over de gehele breedte van het technische spectrum gebeuren er  veel interessante dingen in de spoorsector.
Vanwege het brede karakter ben ik de minor Railtechniek gaan volgen. Ik had al enige ervaring in de spoorsector vanuit mijn stage maar ik heb nu ook kennis op kunnen doen van de andere techniekvelden binnen het spoor.

Het feit dat de HU samen met ProRail, ingenieursbureaus en aannemers de handen in één heeft geslagen om deze minor aan te kunnen bieden, gaf mij het vertrouwen dat ik met deze minor serieus wat zou gaan leren. En dat is ook zeker mijn ervaring nadat ik het half jaar heb afgerond!
Wat ik vooral leuk vond aan inhoud van de minor, was de praktische insteek. De meeste colleges worden gegeven door enthousiaste mensen uit het werkveld. Ook het practicum, een week lang bouwen aan een wissel, was erg leerzaam. Hier ga ik in mijn latere loopbaan nog wat aan hebben. Zo’n ervaring blijft je toch altijd bij.

Michiel Hutman (22 jaar), student Civiele Techniek, Hogeschool Windesheim