Mannen op de pabo

V.l.n.r. Tony van Veen, Vincent de Wit, Elias Sneijders, Niels Stoffer en Kristiaan Huppelschoten

Meer meesters graag! Daar zetten wij ons voor in!

Daarom hebben wij, de mannen van de HUpabo in Amersfoort, ons in 2012 verenigd in de studievereniging: de Mannen op de Pabo (MOP). En inmiddels is er ook een groep Mannen op de Pabo in Utrecht. We willen:

  • meer mannelijke pabo-studenten werven;
  • ervoor zorgen dat deze mannen zich thuis voelen op de pabo;
  • en samen werken aan een succesvolle afronding van de studie.

Zo dragen wij er actief aan bij om in Nederland meer meesters voor de klas te krijgen.

 

 

 

Meesters zijn onmisbaar in het onderwijs. Voor een kind is het belangrijk dat het onderwijs een afspiegeling is van de maatschappij met al haar diversiteit. Meesters hebben daarbij veel te bieden.

We gaan daar graag met je over in gesprek!

Uitnodiging

We nodigen je dan ook van harte uit voor de verschillende kennismakingsmomenten. Wij zijn aanwezig op open dagen, meeloopdagen en de studiekeuzecheck als studentenvoorlichters. Maar we organiseren dan ook ludieke acties om mannen te inspireren meester te worden.

Kom daarom vooral een keer langs om gezellig met ons hout te hakken of voor een wedstrijd spijkerslaan, dan kunnen we je gelijk meer vertellen over wat de pabo en meesterschap leuk maakt voor mannen.

Kun je niet wachten en wil je eerder contact? Dat kan natuurlijk ook! Mail ons: mop.itt@hu.nl.

Sneak preview

Wat doen we bijvoorbeeld binnen onze vereniging?

Mannenmomenten

Op het rooster staan maandelijkse momenten, waarbij alle mannen op de pabo samen komen om te verbroederen. Dit doen wij bijvoorbeeld door te lasergamen in de school, voetbalwedstrijden van FC Utrecht bezoeken of een badkuipenrace over de Eem te houden. Daarnaast komen we gezellig op bezoek bij het eerstejaarskamp.

Broederproject – studeren doe je niet alleen

Naast de gezelligheid zetten wij ons ook graag in voor het onderwijs en jouw studie. Dit doen wij in Amersfoort met behulp van het Broederproject waarin ouderejaarsstudenten, de studentencoaches, gekoppeld worden aan de nieuwe mannen op de pabo. Onder begeleiding van docent Henry van Kraanen de studentencoaches werken wij aan ons gezamenlijke doel om samen gediplomeerd de school te verlaten.

Wil je meer weten of gewoon zien wat wij doen? 

Zoek ons dan op Facebook, bekijk onze tweewekelijkse MOPvlogs of ga naar onze eigen website: www.mannenopdepabo.nl. Daar zie je in onze agenda wanneer je ons waar kunt vinden.

MOP Utrecht heeft een eigen Facebook pagina: MOP Utrecht.

Wij zien jullie daar graag terug!

Namens de mannen van de MOP
Tony van Veen (voorzitter) en Kristiaan Huppelschoten