• Student: bestaande flats kunnen energieneutraal gemaakt worden

17-08-2017

‘Oude’ flats met meer dan vijf woonlagen lenen zich om volledig energieneutraal gemaakt te worden. Dat concludeert Thijs Barkmeijer uit zijn afstudeeronderzoek. Barkmeijer is onlangs afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Utrecht.

• Studententeam HU vraagt aandacht voor klimaatverandering met ludieke stickeractie

31-07-2017 Een ludieke sticker van Selficient

Afgelopen weekend hingen er in verschillende Nederlandse steden stickers en banners met teksten als ‘over tien jaar zwem je hier’ en ‘het water komt tot hier’. De actie is van studenten van Hogeschool Utrecht die aandacht vragen voor klimaatverandering. Als enig Nederlands team doen zij onder de naam ‘Selficient’ mee aan een grote internationale wedstrijd op het gebied van duurzaamheid.

• App voor mensen met spraakproblemen is gereed

17-07-2017 Rick Ossendrijver met app Express me

Rick Ossendrijver, derdejaars student Software en Information Engineering aan de HU, ontwikkelde een app waarmee mensen met spraakproblemen, waaronder afasie, zich makkelijker kunnen uitdrukken. De app Express Me is nu gereed voor gebruik en is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android tablets. “Deze app kan voor dagelijkse bezigheden worden gebruikt en is daarmee heel praktisch”, zegt Ossendrijver.

• Selficient: huis van de toekomst is af

13-07-2017 Selficient huis thumb

Selficient, het zelfvoorzienende huis dat HU-studenten hebben ontworpen, is klaar. De studenten bouwden het huis op het terrein van Eneco in Utrecht. Volgende week wordt begonnen met het afbreken van het huis, waarna het 26 juli per container wordt verscheept naar Denver in Amerika. Daar doen de studenten mee aan de Solar Decathlon: een wedstrijd waarin dertien teams met elkaar strijden om de titel van duurzaamste huis.

• Hogeschool nieuwe stijl: leren met beroepsproducten

10-07-2017 Jupijn thumb

Wat goed dat je succesvol bent afgestudeerd! Welk vakkenpakket had je? ‘Goede vraag, dat weet ik eigenlijk niet precies...’ Werkgevers zullen zich achter de oren krabben als een sollicitant een dergelijk antwoord geeft. Toch is zo’n antwoord dichterbij dan menigeen denkt. En dat is maar goed ook. Hoe zit dat? Docent Sabrina Jupijn vertelt over het werken met zogenaamde ‘beroepsproducten’ door studenten accountancy aan Hogeschool Utrecht.