Studenten Hogeschool Utrecht werken mee aan Koningsspelen

20-04-2017

De Utrechtse kinderen van de Cleophasschool, de Achtbaan en de Kleine Dichter vieren vrijdag 21 april Koningsdag op sportieve wijze. Drie sportverenigingen en een wijkspeeltuin uit de stad slaan de handen ineen om dit evenement tot een groot succes te maken. Studenten van Hogeschool Utrecht werken dit jaar mee aan deze Koningsspelen. Burgemeester Jan van Zanen opent samen met Annemarie van den Berg, directievoorzitter Rabobank Utrecht, om 09.45 uur officieel de Koningsspelen bij Synergo Utrecht.

Koningsspelen 2017

Koning Willem-Alexander werd vijftig jaar geleden geboren in Utrecht.  Ter ere van de 50ste verjaardag van de Koning ontvangen zo’n 37.000 Utrechtse basisschoolkinderen een speciaal Oranjecadeau. Dit cadeau wordt aangeboden door de twaalf Utrechtse Oranjeverenigingen. De burgemeester reikt het eerste exemplaar symbolisch uit aan een leerling van de Cleophasschool.

Activiteiten

Op de sportvelden van Synergo Utrecht (korfbal), Fletiomare (hockey), Magreb’90 (voetbal) en de Boog (wijkspeeltuin) zullen allerlei sport- en spelactiviteiten plaatsvinden. Zo is er een gezamenlijke Koningsdans van Kinderen voor Kinderen en kunnen de kinderen zich uitleven op springkussens en klimtorens.

Organisatie

Studenten van Hogeschool Utrecht werken dit jaar mee aan zowel de organisatie als de uitvoering van de Koningsspelen bij de drie basisscholen en drie sportverenigingen. Het gaat om studenten van de opleidingen Pedagogiek, Facilitair Management, Social Work en Sociaal Juridische Dienstverlening.

De Koningsspelen worden ondersteund door De Jong Lelies en Rabobank Utrecht, vanuit haar speerpunt participatie. Dit jaar worden de Koningsspelen in Utrecht voor het eerst in deze vorm georganiseerd, namelijk door een samenwerking tussen sportverenigingen, het maatschappelijk project Trainerskracht, jonge vluchtelingen van het AZC en scholen.

Foto: Flickr/Pascal Scheffers CC BY 2.0 NL.