Hoe kom ik aan informatie?

Heb je een lijstje met studies die je misschien wil gaan doen? Dan zijn er verschillende manieren om informatie te krijgen om tot een goede studiekeuze te komen.

Studieplek Bolognalaan 101

Check opleidingswebsites

Elke opleiding heeft een eigen opleidingspagina. Hier krijg je een eerste beeld van je misschien toekomstige studie. Kijk of de studie van jouw keuze ertussen staat!

Lees brochures

Vraag digitale brochures aan van studies waarin jij interesse hebt. Je krijgt dan een e-mail met daarin de brochure helemaal op maat. Je krijgt uitgebreide informatie over de opleidingen en aanvullende onderwerpen die jou aanspreken. Vraag een brochure aan via de opleidingspagina.

Bezoek open dagen

Ben je enthousiast geworden door een of meerdere brochures? Dan is het tijd om deze opleidingen verder te gaan verkennen tijdens een open dag.

Kom meelopen of proefstuderen

Heb je na de open dag een of meerdere studies op het oog? Wil je weten hoe studeren er in de praktijk uitziet? Als je komt meelopen of proefstuderen ervaar je of een opleiding echt bij je past. Bij een meeloopdag loop je een dag(deel) mee met gewone studenten. Samen met hen volg je dan een of meerdere lessen, colleges of practica. Bij proefstuderen organiseren we een dag(deel) waarop we een studiedag zo goed mogelijk nabootsen. Je volgt colleges en doet praktijkopdrachten, samen met andere toekomstige studenten. Zo krijg je een goede indruk van de opleiding.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Aanmelddeadlines

Staan de aanmelddeadlines al in je agenda? Voor veel opleidingen is de aanmelddeadline op 1 mei. Voor numerus fixus-opleidingen is die eerder: 15 januari. Welke studie je ook wilt gaan doen, zorg ervoor dat je je op tijd aanmeldt!