Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (Leraar basisonderwijs pabo)

In het kort

Wil jij voor de klas staan en kinderen op een wetenschappelijk verantwoorde manier pedagogisch en didactisch ondersteunen? Wil je bijdragen aan het verbeteren van onderwijs- en leerprocessen? En ben jij ambitieus en gemotiveerd om hard te werken? Dan is ALPO de opleiding voor jou.

De Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) leidt je op tot veelzijdige, academisch geschoolde leraar. In vier jaar behaal je het pabo-diploma én het universitair bachelordiploma Onderwijswetenschappen.

Je verdiept je onder andere in sociaal-cognitieve ontwikkeling, didactiek, de school in de maatschappij en als organisatie in ontwikkeling, en in leerprocessen en leerproblemen. Je doet onderzoek, ontwikkelt lesmateriaal en traint je academische en sociaal-communicatieve vaardigheden. Vanaf het begin van de opleiding loop je stage in verschillende groepen van de basisschool. Lees meer over wat je gaat leren op de pagina Opleidingsinhoud.

Beroepsperspectief

Met de ALPO kun je aan de slag als leraar primair onderwijs, onderwijskundige, school- of leerlingbegeleider of bij een uitgever van onderwijsmaterialen. Je kunt natuurlijk ook verder studeren en bijvoorbeeld een master Onderwijswetenschappen, Educational Needs volgen. Lees meer over het beroepsperspectief.

Wij werken samen met goede schoolbesturen. Deze laten weten dat er voor studenten die over een paar jaar afstuderen volop werk is.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

 

Naast het collegegeld moet je rekenen op studiekosten voor boeken, syllabi en excursies.

Locatie: Heidelberglaan 1 Utrecht, Padualaan 97 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma vwo, propedeuse hbo of wo. Er geldt een selectieprocedure. Bekijk hier de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698