Accountancy

In het kort

Van het advies aan een succesvolle meubelmaker over zijn financiële situatie tot en met de bedrijfsovername van twee dochters van het eeuwenoude familiebedrijf... Bedrijven willen jou inhuren als accountant en adviseur omdat jij alles snapt van (hun) cijfers. Jij kunt hun jaarverslag volledig opstellen, controleren en doorgronden. Niemand stuurt jou met een kluitje in het riet als het gaat om het maken of beoordelen van complexe begrotingen of het ontdekken van de eerste tekenen van fraude.

Grote organisaties als PwC, EY, Deloitte en KPMG (de ‘big four’) bieden volop carrièremogelijkheden voor accountants. Maar misschien ligt je hart meer bij het midden- en kleinbedrijf (mkb) en wil je aan de slag bij een kleiner accountantskantoor? De opleiding Accountancy bereidt je voor op een carrière als registeraccountant of accountant-administratieconsulent.

Je houdt ervan om met (financiële) cijfers te werken en bent geïnteresseerd in hoe bedrijven zijn georganiseerd, worden beheerst en hoe informatie in organisaties tot stand komt. Ook kun je goed samenwerken. Weten of de opleiding Accountancy iets voor jou is? Ga naar Past deze opleiding bij mij.

Je kunt de opleiding Accountancy ook duaal volgen.

Beroepsperspectief

Na de opleiding kun je aan de slag als registeraccountant of als accountant-administratieconsulent. De vooruitzichten voor accountants op de arbeidsmarkt zijn goed. Lees meer over het beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 450 tot € 700 per studiejaar.
Locatie: Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Meer informatie op de pagina Studiebelasting en lesvormen.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo of mbo (niveau 4), afhankelijk van je profiel moet je Wiskunde en/of Economie of Management & Organisatie in je pakket hebben. Bekijk de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698