Bedrijfskunde

In het kort

De opleiding Bedrijfskunde is een brede bedrijfskundige opleiding die zich richt op zowel het midden- en kleinbedrijf als op grote bedrijven. Tijdens de opleiding leer jij de kennis en de kunde om bij te dragen aan verandering, groei en innovatie van bedrijven en organisaties. Jij leert hoe je binnen continue veranderingen concrete resultaten kunt boeken en de harde en zachte componenten binnen bedrijven en organisaties kunt verbinden: tussen mensen en over grenzen van bedrijfskundige disciplines heen. Kortom: jij zorgt dat het werkt! 

Je wordt opgeleid tot een veelzijdige en ondernemende, economisch professional: inzetbaar bij een diversiteit aan bedrijven en organisaties in de rol van adviseur, projectleider of manager. Je kijkt naar processen maar ook naar de mensen in de organisatie. Je leert leiderschap tonen en weet relaties en netwerken te ontwikkelen en te onderhouden. Je kijkt hoe onderdelen van een organisatie elkaar beïnvloeden en analyseert krachten en zwakheden die komen kijken bij alle facetten die bijdragen aan het reilen en zeilen van een goedlopende onderneming. Daarbij wordt steeds de relatie gelegd tussen theorie en praktische voorbeelden uit de beroepspraktijk. Ook wordt een beroep gedaan op je eigen flexibiliteit, zowel in je werk als in je eigen loopbaan (persoonlijk leiderschap). 

Na de brede bedrijfskundige basis die je hebt gekregen tijdens je propedeuse jaar, ga je vanaf het tweede jaar de verdieping zoeken in relevante bedrijfskundige thema’s en vraagstukken vanuit het werkveld. Denk daarbij aan innovatievraagstukken, data-driven business oplossingen, (interne) proces optimalisatie, customer driven business(-modellen) en duurzaam en maatschappelijk ondernemerschap. 

De opleiding Bedrijfskunde kun je ook in deeltijd volgen.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekenen houden met € 450 tot € 700 per studiejaar.

Locatie: De Nieuwe Poort 21 Amersfoort, Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo en mbo (niveau 4).  Bekijk hier de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd

Evenementen

Meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten