Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)

In het kort

Is borstkanker erfelijk? Welk vaccin kan ziektes als Vogelgriep of Q-koorts voorkomen? Hoe kun je met DNA-techniek de dader van een misdaad helpen opsporen? Al eeuwen is de mens nieuwsgierig naar het mysterie van het leven. Ben jij niet alleen nieuwsgierig, maar wil je dit mysterie ook ontrafelen?

Dat ontrafelen doe je bij Life Sciences niet alleen met je hoofd, maar voor een groot deel met je handen in onze moderne laboratoria. Weten of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) iets voor jou is?

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) houdt zich bezig met onderzoek dat grote effecten kan hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen en dieren, en met vraagstukken die van grote maatschappelijke betekenis zijn. Lees meer over wat je gaat leren tijdens deze opleiding bij Opleidingsinhoud.

Je kunt deze studie ook als deeltijdstudie volgen.

Verkorte studieduur voor vwo en mlo

Kom je van het vwo of het mlo? Dan duurt de studie drieënhalf jaar. Met vwo kun je in september of in februari beginnen, met mlo alleen in september. Voor overige mbo’ers duurt de studie vier jaar.

Beroepsperspectief

In ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en het bedrijfsleven is een constante vraag naar biomedisch analisten. Beroepen waarin je met de bachelor Life Sciences terecht komt zijn bijvoorbeeld: ontwikkelaar van medisch-biologische producten, docent, of vertegenwoordiger van biomedische laboratoriummaterialen of laboratoriumapparatuur. Lees meer over het beroepsperspectief of raadpleeg de studiegids voor een uitgebreide toelichting op het beroepsprofiel.

Data:

Een collegejaar kent vier blokperiodes van ieder negen óf tien weken. In een blokperiode volg je op vier of vijf dagen per week diverse colleges. In de laatste weken van een periode zijn de schriftelijke tentamens, de presentatie van de projecten, het inleveren van verslagen en herkansingen van de practica.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken, syllabi en lesmaterialen moet je rekening houden met € 500 in het eerste studiejaar.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo en .mbo (niveau 4), met kennis van scheikunde en wiskunde op havo-eindexamenniveau. Met mlo of mbo-techniek ben je direct toelaatbaar. Bekijk de hier toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Uranymus

Maak kennis met studievereniging Uranymus!

VR-meisje

Check de 360-video!

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd