Built Environment

De opleidingen Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Civiele Techniek, Geodesie/Geo-informatica, Milieukunde en Ruimtelijke Ordening & Planologie zijn per 1 september 2015 opgegaan in de opleiding Built Environment.

In het kort

In 2050 woont maar liefst 75% van de Nederlanders in de stad. Die ontwikkeling vraagt om duurzame, leefbare en vooral ‘slimme’ steden. Want hoe voorzien we al die bewoners van energie en voedsel? Hoe zorgen we voor een betere infrastructuur en voldoende groen? En hoe ontwerpen en bouwen we veilig en efficiënt in de schaarse stedelijke ruimte?

Om een slimme stad of 'smart city' te bouwen, heeft Nederland de komende jaren veel stedelijk ingenieurs nodig. De bacheloropleiding Built Environment leidt je hiervoor op. In vier jaar specialiseer jij je binnen het werkgebied van de stedelijk ingenieur.

Je leert nadenken over hoe we wonen, werken en ons verplaatsen. Interessante thema's die om technische kennis, creatief vermogen en goede communicatieve eigenschappen vragen. Je kijkt over de grenzen van je eigen expertise heen, zodat je straks goed kunt samenwerken met andere vakmensen in de meest uiteenlopende projecten. Benieuwd of Built Environment iets voor jou is? Kijk op Past deze opleiding bij mij.

Beroepsperspectief

De opleiding Built Environment leidt je op tot een breed georiënteerde ingenieur. Je kunt dan ook in veel functies aan de slag. Bijvoorbeeld als bouwkundig adviseur, ontwerper Building Information Modeling (BIM), projectleider of procesmanager. Lees meer over het beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De meeste studiematerialen bieden we digitaal aan. Je hebt dus weinig aanvullende kosten.

Locatie: Padualaan 99 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo en mbo (niveau 4), met kennis van natuurkunde 1 en wiskunde B1 op havo-niveau. Meer informatie over de toelatingseisen lees je hier.

Studie in cijfers:

Lees meer op Studie in Cijfers.

Meeloopdagen en proefstuderen

Wil je ervaren of een opleiding echt bij je past? Kom dan meelopen of proefstuderen.
 

Studenten


Bewaren

Meld je aan

Open dag 25 november

Student in gesprek met scholier en ouder over studiekeuze tijdens de open dag Kom je ook?

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Deeltijd of duaal studeren?

Werk en Studie Aanbod voor werkenden

Energieneutraal wonen

Studenten en onderzoekers van de HU zijn de spil in het energieneutraal maken van bestaande woningen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten