Chemie

In het kort

Hoe komen we in de toekomst aan de grondstoffen voor onze chemische producten? Welke stoffen werken tegen bepaalde ziektes? De oplossingen zitten vaak in heel kleine dingen: moleculen. Je vindt die oplossingen meestal in een laboratorium.

Als scheikunde je favoriete vak is, spreekt de opleiding Chemie je vast aan. Als chemicus doe je onderzoek naar het maken van moleculen, of naar welke moleculen in een product of in afvalwater zitten. Benieuwd naar wat je gaat leren tijdens deze opleiding? Ga naar Opleidingsinhoud.

Je kunt deze studie ook als deeltijdstudie volgen.

Verkorte studieduur voor vwo, mlo of mbo procestechniek

Kom je van het vwo, het mlo of mbo procestechniek? Dan duurt de studie drieënhalf jaar. Je kunt dan in september beginnen. Voor andere mbo’ers (niveau 4) duurt de studie vier jaar.

Beroepsperspectief

Je kunt met de opleiding Chemie alle kanten op: commercieel of niet-commercieel, onderzoeker, ontwerper, manager. Veel afgestudeerden vinden een goede baan in een laboratorium of in de industrie. Andere willen werken bij de overheid, in de sales of bij een adviesbureau. Lees meer over het beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 600 per studiejaar.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo en mbo (niveau 4), met kennis van scheikunde en wiskunde op havo-eindexamenniveau. Met mlo of mbo-techniek ben je direct toelaatbaar. Bekijk hier de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Uranymus

Maak kennis met studievereniging Uranymus!

VR-meisje

Check de 360-video!

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd