Chemie

Ervaringen

Wat vindt Koen van den Helder ervan?

“Ik heb de opleiding Chemie gekozen omdat ik scheikunde op de middelbare school heel leuk vond. Het spreekt mij heel erg aan omdat je veel leert over de (bijna) kleinste dingentjes die ons leven draaiende houden, moleculen. In mijn specialisatie, analytische chemie, ben ik constant bezig met het oplossen van puzzels, wat wel een flinke uitdaging is. Maar wel erg leuk."

Koen den Helder"De studenten op de opleiding passen bij mij en we hebben het heel gezellig. De lessen zijn ook heel interessant. Er zijn fijne leraren die goed hun best doen om je iets te leren, interessante lessen en veel nieuwe ontdekkingen. Dat klinkt allemaal heel rooskleurig, maar natuurlijk zijn er ook minpunten. M’n opleiding heeft lange lesdagen en is best wel pittig. Maar al met al, heb ik het super naar mijn zin! Een van mijn favoriete vakken is Atoombouw. Hier leer je hoe een atoom (bouwstenen van moleculen) in elkaar zit. Ik vind dat heel leuk omdat je met dit vak dingen die je om je heen ziet uit kunt leggen. Bijvoorbeeld: waarom kookt water?

Ik ben nu bezig met mijn tweede stage. Stage lopen is erg leuk, je leert veel meer van de beroepspraktijk dan je op school leert. Maar het is wel zwaar: je loopt elke dag stage en het zijn lange dagen. Ik vind het wel jammer dat je pas zo laat in je opleiding stage gaat lopen. In mijn eerste stage heb ik onderzoek gedaan naar de opname van microplastics door neutrofielen (een type witte bloedcellen). Nu doe ik onderzoek naar vervuiling door Viagra-analogen in voedingssupplementen.

Ik ben erg druk met van alles en nog wat naast mijn studie. Ik zit bij de studievereniging die aangesloten is aan de opleiding (Uranymus). Daar ben ik nu voorzitter van de SportCommissie, zit ik in de EducatieCommissie en doe ik nog wat werk bij de BarCommissie. Verder ben ik lid van de GOC (gemeenschappelijke opleiding commissie). Deze commissie geeft feedback op de school en spelen klachten van studenten door naar hogerop. Daarnaast heb ik nog de bijbaantjes en neem ik deel aan een excellentieprogramma. Wel een beetje druk! Tussen deze druktes door ben ik ook wel echt student, hoor. Een avondje uitgaan, biertje doen zit er wel tussen. Het moet immers wel leuk blijven. Het fijne aan studeren is dat je zelf kan kiezen wat je tijdens je studentenleven doet. Niks moet en alles mag!”

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698