Chemische Technologie

In het kort

Bij Chemische Technologie draait het om processen waarin kilogrammen of zelfs tonnen geproduceerd worden. Je bent nauw betrokken bij de productie en werkt in het groot. Als chemisch technoloog ben je kritisch en je bent je bewust van de veiligheid en milieubelasting van producten.

Kies je voor Chemische Technologie, dan ligt jouw toekomst in de wereld van de chemische industrie. Deze bedrijfstak heeft de ambitie om de motor te zijn achter de economische groei in Nederland - en achter de verdere ontwikkeling van een duurzame samenleving.

Is scheikunde je favoriete vak? Heb je een passie voor technologische vernieuwing? Als chemisch technoloog ga je aan de slag met het ontwerpen of optimaliseren van allerlei productieprocessen: van water tot geneesmiddelen, van voeding tot brandstof.

Je kunt Chemische Technologie ook als duale studie volgen. Je werkt en leert dan tegelijk.

Verkorte studieduur voor vwo en mbo Procestechniek

Kom je van het vwo of het mbo Procestechniek? Dan duurt de studie Chemische Technologie drieënhalf jaar. Je stroomt in in het tweede semester van de propedeuse. Je kunt in september of in februari beginnen. Voor andere mbo’ers (niveau 4) duurt de studie drieënhalf tot vier jaar. Lees meer over de toelatingseisen.

Beroepsperspectief

Chemisch ingenieurs kom je op veel terreinen tegen: in de chemische, farmaceutische en levensmiddelenindustrie. Maar ook bij onderzoekscentra en laboratoria en bij ingenieurs- en ontwerpbureaus. Lees meer over het beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 600 per studiejaar.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo en mbo (niveau 4), Het is goed als je natuurkunde en scheikunde in je pakket hebt. Met mlo of mbo-techniek ben je direct toelaatbaar. Bekijk hier de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Uranymus

Maak kennis met studievereniging Uranymus!

VR-meisje

Check de 360-video!