Commerciële Economie

In het kort

Vind jij het leuk om producten of diensten te ‘vermarkten’? Zie jij een target als een uitdaging en bloei jij op van woorden als ‘omzet’ en ‘conversie’? Dan is de opleiding Commerciële Economie echt iets voor jou. Deze studie leidt je op tot marketeer: het commerciële en creatieve brein van een organisatie. Je kunt je specialiseren in Sales & Marketing Management of in Creatieve Industrie. Benieuwd naar wat je gaat leren in deze opleiding? Ga naar Opleidingsinhoud.

Een goed marketingconcept bepaalt het succes van een product. Een marketeer kan betrokken zijn bij alle onderdelen van een concept. Denk aan marktonderzoek, communicatie, productontwikkeling, productintroductie en verkoop. Als marketingprofessional ben je verantwoordelijk voor het realiseren van omzet.

Je luistert naar de klant, brengt advies uit en onderhandelt over assortiment en prijsstelling. Vervolgens maak je afspraken over promotieactiviteiten, logistiek en productspecificaties. Daarbij houd je altijd de omzet, het volume, de marge en het imago scherp in de gaten. In dit hele proces heb je nauw contact met marketeers en andere belanghebbenden in een organisatie.

De opleiding Commerciële Economie aan de HU is NIMA Education partner, Certificaathouder E-Academy en MOA-gecertificeerd.

Je kunt de opleiding Commerciële Economie ook als duale en als deeltijdopleiding volgen.

Beroepsperspectief

Na de studie kun je onder andere aan de slag als marktonderzoeker, accountmanager, productmanager, brandmanager of marketingmanager. Lees meer over het beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 450 tot € 700 per studiejaar.

Locatie: Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo of mbo (niveau 4). Afhankelijk van je profiel moet je Wiskunde (A of B) en Economie of Management & Organisatie in je pakket hebben. Bekijk hier de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

NIMA B-certificaat

Na afronding van deze opleiding ontvang je een NIMA B-certificaat.

NIMA

Lees meer

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd