Communicatie

Bedrijfscommunicatie, Eventmanagement, Brand & Communications, Corporate Communicatiestrategie, Publieke Communicatie en International Commercial Communication (Engelstalig)

In het kort

Ben je nieuwsgierig en creatief? Wil jij social media professioneel leren gebruiken? Wil je organisaties helpen hun relatie met doelgroepen te versterken? Dan is Communicatie de juiste opleiding voor jou!

In de eerste twee jaar van je studie werk je aan een brede kennisbasis en ontwikkel je belangrijke vaardigheden als samenwerken, presenteren, onderzoeken en professioneel communiceren. In de laatste twee jaar van de opleiding volg je de richting die het best bij jou past. Je kunt kiezen uit consumer, corporate, creative of live/event communicatie.

Al vanaf het eerste jaar krijg je veel praktijkopdrachten. Dit geeft je al snel een goede indruk van de beroepspraktijk, zodat je steeds beter weet welke kant je op wil. In het derde jaar ga je als junior consultant in een team aan de slag met een opdracht van een cliënt, in het eigen adviesbureau van de opleiding: Scompany.

Communicatie gaat niet alleen over de boodschap die je overbrengt. Je presenteert ook jezelf. Daarom leer je tijdens de studie niet alleen het vak, maar ook jezelf beter kennen. Er is veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je krijgt een goed beeld van je sterke punten én jouw ontwikkelpunten.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

LET OP: De opleiding Communicatie heeft geen numerus fixus meer en er zal dan ook geen decentrale selectie plaatsvinden. Nu geldt, zoals voor alle voltijd bachelor- en ad-opleiding zonder loting of selectie, dat men zich uiterlijk op 1 mei 2017 aangemeld moet hebben. Dit geldt voor iedereen met een Nederlandse vooropleiding. In alle andere gevallen, dus ook bij een aanmelding voor de deeltijdopleiding Communicatie, kun je je tot 1 september 2017 aanmelden.

Aanmelddeadline: 01 mei 2017
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De kosten voor het aanschaffen van boeken en leermiddelen bedragen ongeveer tussen € 400,- en € 850,- per leerjaar. Als Communicatie-student heb je een eigen laptop nodig.

Locatie: Bolognalaan 101 Utrecht (tijdelijke locatie)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Je kunt je aanmelden bij de bacheloropleiding Communicatie met een have- of vwo-diploma (alle profielen) of mbo (niveau 4). Kijk bij Toelatingseisen voor een uitgebreider overzicht.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten