Communicatie

In het kort

Ben je nieuwsgierig en creatief? Wil jij social media professioneel leren gebruiken? Wil je organisaties helpen hun relatie met doelgroepen te versterken? Dan is Communicatie de juiste opleiding voor jou!

In de eerste twee jaar van je studie werk je aan een brede kennisbasis en ontwikkel je belangrijke vaardigheden als samenwerken, presenteren, onderzoeken en professioneel communiceren. In de laatste twee jaar van de opleiding volg je de richting die het best bij jou past. Je kunt kiezen uit consumer, corporate, creative, live/event communicatie en het Engelstalige State of the Art International Communication.

Al vanaf het eerste jaar krijg je veel praktijkopdrachten. Dit geeft je al snel een goede indruk van de beroepspraktijk, zodat je steeds beter weet welke kant je op wil. In het derde jaar ga je als junior consultant in een team aan de slag met een opdracht van een cliënt, in het eigen communicatiebureau van de opleiding: Scompany.

Communicatie gaat niet alleen over de boodschap die je overbrengt. Je presenteert ook jezelf. Daarom leer je tijdens de studie niet alleen het vak, maar ook jezelf beter kennen. Er is veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je krijgt een goed beeld van je sterke punten én jouw ontwikkelpunten.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De kosten voor het aanschaffen van boeken en leermiddelen bedragen ongeveer tussen € 400,- en € 850,- per leerjaar. Als Communicatie-student heb je een eigen laptop nodig.

Locatie: Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Je kunt je aanmelden bij de bacheloropleiding Communicatie met een have- of vwo-diploma (alle profielen) of mbo (niveau 4). Kijk bij Toelatingseisen voor een uitgebreider overzicht.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd