Communication and Multimedia Design

In het kort

Media en communicatie spelen een steeds belangrijkere rol in de maatschappij. Communication and Multimedia Design (CMD) leidt ontwerpers op die in die behoefte kunnen voorzien. De opleiding onderscheidt zich door een sterke focus op creativiteit en aandacht voor alle media. Van online tot offline en van oude tot toekomstige media.

Je werkt als CMD’er altijd aan de hand van een vraag van een klant en stelt daarbij het publiek of de eindgebruiker centraal. Je verricht onderzoek naar de gebruiker, de markt en jouw klant. Vervolgens bedenk je concepten om daar uiteindelijk communicatie voor verschillende media voor te maken. Bij alle stappen die je onderneemt zet je jouw creativiteit in.

Media en communicatie worden altijd ingezet voor gebruikers, daarom leren we je om hen centraal te stellen binnen alle ontwerpen. Wat beweegt de gebruiker, hoe gedraagt hij of zij zich, wat kunnen we doen om het deze gebruiker zo makkelijk en plezierig mogelijk te maken? We noemen dit ook wel User Experience Design.

Communicatie draagt altijd een verhaal in zich. Of het nu een tekst is om mensen te informeren of een afbeelding om mensen te verleiden. Daarom leer je hoe je met media en communicatie verhalen kunt vertellen die mensen bewegen.

Als CMD’er ben je creatief en kun je je goed verplaatsen in anderen. Je werkt graag samen met anderen. Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De kosten voor aanschaf van boeken, materialen, abonnement voor software en online video-tutorials voor de propedeuse bedragen circa € 400,-. Dat is exclusief de aanschaf van een laptop die voor deze opleiding verplicht is.

Locatie: Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Voor havo geldt dat leerlingen met het profiel E&M, N&G en N&T direct toelaatbaar zijn. Voor leerlingen met een havo C&M geldt een aanvullende vakkenpakket eis (wiskunde). Voor vwo geldt dat leerlingen van elk profiel direct toelaatbaar zijn. Met MBO niveau 4 ben je ook direct toelaatbaar. Lees hier meer over de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698