Creatieve Therapie (Amersfoort)

(per 1-9-2018: Vaktherapie)

In het kort

Ben jij kunstzinnig, creatief, flexibel en sociaal? Heb je oog voor wat andere mensen nodig hebben en weet je ook goed hoe je zelf in het leven staat? Wil jij al tijdens je studie in de praktijk aan de slag? Dan is de opleiding Creatieve Therapie in Amersfoort iets voor jou. Je kiest voor je begint met de studie een specialisme: muziek, drama of beeldende vormen. Weten of Creatieve Therapie iets voor jou is? Kijk op Past deze opleiding bij mij.

Creatieve therapie is een onderdeel van de zogenaamde vaktherapeutische beroepen. Een vaktherapeut probeert met kunstzinnige middelen de klachten of problemen van mensen te verminderen of te verhelpen. Dat kunnen lichamelijke, verstandelijke of psychische klachten zijn.

Je kunt de opleiding Creatieve Therapie ook in deeltijd volgen.

Beroepsperspectief

Een vaktherapeut kan individuele therapie, groepstherapie, relatietherapie of gezinstherapie geven. Vaktherapeuten werken met veel doelgroepen: van kinderen en jeugdigen tot volwassenen en ouderen. Lees meer over het werkterrein van de vaktherapeut op de pagina Beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met ongeveer € 400 per studiejaar.

Locatie: De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Kijk voor meer informatie op de pagina Studiebelasting en lesvormen.

Heb je een relevante vooropleiding? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen. Na de start in het propedeusejaar kun je een individueel verzoek indienen bij de examencommissie voor vrijstelling van een of meerdere onderwijsonderdelen.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo of mbo (niveau 4). Voor de opleiding Creatieve Therapie geldt een selectieprocedure. Je moet meedoen aan de selectiebijeenkomst. Meer informatie over de selectieprocedure.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Stura

Maak kennis met studievereniging Stura!

VR-meisje

Check de 360-video!

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd