Electrical Engineering (Elektrotechniek)

In het kort

Bij de opleiding Electrical Engineering gaan praktijk en theorie hand in hand. In het eerste jaar ga je direct aan de slag met de praktijk met ondersteuning vanuit de theorie. Je leert over robotisering en maakt in het eerste jaar al een robot die een lijn kan volgen. Ook bedenk je zelf een toepassing die je uitvoert met een delta robot. Wil jij voorop lopen in het tempo van de wereld en de producten van de toekomst ontwerpen en ontwikkelen? Dan is Electrical Engineering aan Hogeschool Utrecht iets voor jou!

Na één jaar kies je voor een specialisatie in jouw vakgebied en ontwikkel je jezelf verder als electrical engineer in de richting Industriële Automatisering of Embedded Systems. Bij Embedded Systems leer je hoe je intelligentie kunt toevoegen aan producten en systemen. Wat dacht je van een zelfdenkende koelkast, een intelligente infuuspomp die de medicatie kan controleren of een slimme operatietafel die je met je stem of met gebaren kunt besturen? Bij Industriële Automatisering ontwerp en realiseer je industriële systemen. Met behulp van zo’n besturingssysteem is het bijvoorbeeld mogelijk om het gedrag van insecten te onderzoeken. Je zorgt er daarnaast voor dat alles wat we eten en drinken op een goede manier (veilig en efficiënt) wordt geproduceerd. En dat de bestellingen die we doen bij webshops goed worden geselecteerd en verpakt. Dit alles door middel van intelligente machines en besturingssystemen.

In het derde jaar werk je samen met verschillende disciplines (studenten van Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde) aan high tech projecten voor externe opdrachtgevers.

Benieuwd naar wat je verder gaat leren tijdens de opleiding Electrical Engineering? Lees meer bij Opleidingsinhoud.

Aan de slag met een delta robot

Beroepsperspectief

Met een diploma Electrical Engineering op zak, heb je ruime keuze op de arbeidsmarkt. Zo kun je aan de slag als ontwerper van elektrotechnische producten, als technisch adviseur of projectleider in bijvoorbeeld de industriële automatisering, de creatieve industrie of de medische technologie. De vooruitzichten op een baan voor electrical engineers zijn zeer goed. Veel studenten krijgen al voor hun afstuderen een baan aangeboden. Lees meer over het beroepsperspectief.

Data:

3 september 2018 is de eerste lesdag in het nieuwe schooljaar.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 400 tot € 700 per studiejaar.

Locatie: Padualaan 99 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo of mbo (niveau 4), met natuurkunde of natuur, leven & technologie, en wiskunde in je pakket. Bekijk hier de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.