Farmakunde

In het kort

Een sleutelfiguur in de wereld van de medicijnen, dat ben je als farmakundige. Wil je in de gezondheidszorg werken maar wel het liefst als manager of voorlichter? Ben je van nature een teamspeler? Dan is Farmakunde iets voor jou. Een unieke bacheloropleiding aan Hogeschool Utrecht.

Als farmakundige heb je wel verstand van medicijnen, maar je bereidt of verkoopt ze niet. Je schrijft zelf geen medicijnen voor, maar je kunt er wel voorlichting over geven. Je kunt goed processen en projecten analyseren en managen. Je bent een schakel tussen de farmaceutische industrie, apotheken, huisartsen en specialisten, zorgverzekeraars, patiënten en de overheid. Je vooruitzichten op een baan zijn goed.

  • (gezondheids)voorlichting
  • kwaliteitszorg
  • management en organisatie

Tijdens de opleiding leer je alles over bijvoorbeeld marketing van medicijnen, de ontwikkeling van geneesmiddelen, bedrijfsvoering en kwaliteitsmanagement. De studie is heel praktijkgericht. In het eerste jaar loop je al drie weken stage om kennis te maken met de beroepspraktijk. In het tweede en vierde studiejaar volgen langere stages. Tijdens die stages krijg je opdrachten. Je maakt bijvoorbeeld een communicatieplan om het imago van een medicatieafdeling te verbeteren.

Je kunt de opleiding ook in deeltijd volgen, maar daarbij geldt wel een specifieke werkeis in het farmaceutisch werkveld.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De kosten voor boeken die je moet aanschaffen, bedragen ongeveer € 700,- in het eerste jaar en € 700,- voor jaar twee tot en met vier. De boeken die je in het eerste jaar aanschaft, gebruik je ook in het tweede en derde jaar.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Je kunt de studie Farmakunde doen als je een havo- of vwo-diploma hebt, of mbo (niveau 4). Zie de pagina Toelatingseisen voor een compleet overzicht van de instroomeisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd