Finance & Control

(voorheen: Bedrijfseconomie)

In het kort

De financiën zijn de ruggengraat van een bedrijf. Maar cijfers zeggen niet alles. Het draait ook om het verhaal achter de cijfers. Als bedrijfseconoom kun jij mensen uitleggen en adviseren over waarom het goed of minder goed gaat met een bedrijf.

In de Nederlandstalige opleiding Finance & Control leer je financiële analyses maken met verschillende IT-systemen. Ook leer je hoe je de uitkomsten overtuigend overbrengt aan je collega’s. Je hebt passie voor cijfers en economie en bent doortastend. Lees meer over wat je in deze opleiding gaat leren bij Opleidingsinhoud.

Je kunt Finance & Control ook in deeltijd studeren.

Beroepsperspectief

Na de opleiding kun je aan de slag in financiële startersfuncties in het mkb of bij de (semi)overheid, bijvoorbeeld als controller of vermogensbeheerder.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 450 tot € 700 per studiejaar.

Locatie: Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Meer informatie op de pagina Studiebelasting en lesvormen.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo of mbo (niveau 4), met in je pakket Wiskunde en Economie of Management & Organisatie. Bekijk de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Business Lab sessions

Minor Treasury management

Studenten werken bij de minor Treasury Management aan echte internationale business cases. Dit gebeurt tijdens de Business Lab Sessions, een samenwerking van de HU met ILFA Treasury Support

Lees meer

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd