Finance, Tax and Advice

(voorheen: Financial Services Management)

In het kort

Negentig procent van de bedrijven in Nederland heeft een financieel adviseur. Zo'n adviseur ondersteunt startende ondernemers en bedrijven bij uitdagende problemen, zoals geld verkrijgen om te kunnen investeren in innovatie. Dit kan bijvoorbeeld door te adviseren over een lening bij een bank. Maar ook door te gaan crowdfunden, of via een combinatie van middelen geld te lenen. Het is aan jou om zo goed mogelijk financieel advies te geven, waarbij je rekening houdt met de fiscale gevolgen.
 
Vind jij het een uitdaging om complexe informatie toegankelijk te maken en klanten te adviseren? Heb je een kritische blik, ben je nieuwsgierig en onderzoekend ingesteld? Dan ben je hier aan het juiste adres!

De opleiding Finance, Tax and Advice (FTA) leert je zelfstandig om te gaan met praktijksituaties. Je werkt regelmatig in projecten aan lastige problemen uit de praktijk. Je leert samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Tijdens je opleiding kan je een aantal wettelijk vereiste (Wft-) diploma’s behalen.

 

Beroepsperspectief

Na deze opleiding kun je aan de slag als kredietbeoordelaar, pensioenadviseur, financial planner of vermogensbeheerder.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekenen houden met € 450 tot € 700 per studiejaar.

Locatie: Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo en mbo (niveau 4), met Wiskunde en Economie of Management & Organisatie in je pakket. Bekijk hier de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698