Fysiotherapie

In het kort

Wil jij mensen graag helpen na een ziekte of ongeval? Als fysiotherapeut krijg je mensen weer in beweging. Je kijkt en voelt wat er aan de hand is en bedenkt hoe het beter kan. Dan ga je aan de slag, met oefeningen, massage en hulpmiddelen.

De opleiding Fysiotherapie van Hogeschool Utrecht maakt van jou een bewegingsspecialist. Je krijgt een stevige basis met kennis over het menselijk lichaam en je leert hoe je die kennis toepast in de praktijk. Je oefent je vaardigheden eerst op medestudenten en later tijdens de stages op echte patiënten.

Welke eigenschappen heb je nodig voor deze studie? Je moet goed met mensen kunnen omgaan en je kunnen inleven in een ander. Ook moet je geen problemen hebben met functioneel aanraken en aangeraakt worden in de beroepscontext.

De opleiding heeft een open sfeer, goede docenten en veel mogelijkheden. Er is alle ruimte voor jouw persoonlijke talenten en ontwikkeling. De studie duurt vier jaar, maar er is ook een snellere variant van drie jaar. Voor studenten die studie combineren met topsport, is er een topsportklas.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Data:

Aanmelddatum : 15 januari 2018

De opleiding Fysiotherapie heeft één instroommoment per jaar: 1 september. Kijk voor de aanmelddeadline bij Praktische Zaken.

15 januari 2018
15 januari 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De kosten voor het aanschaffen van studiemateriaal, zoals boeken en apps, zijn voor het eerste studiejaar het hoogst, ongeveer € 600,-. De meeste van deze boeken/ apps worden gedurende de gehele studie gebruikt. Daarnaast moeten er in de hogere jaren nog enkele boeken/ apps worden aangeschaft. Naast boeken/ apps maakt de opleiding ook gebruik van syllabi. Deze worden digitaal beschikbaar gesteld.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

De reguliere vierjarige opleiding is bedoeld voor havisten, vwo’ers en mbo'ers niveau 4. De versnelde opleiding heeft andere toelatingseisen. Zie de uitgebreide informatie op de pagina Toelatingseisen.

Loting en/of selectie:

Voor deze opleiding geldt een decentrale selectie.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie

Topopleiding

Keuzegids hbo topopleiding 2017Zegel topopleiding keuzegids hbo 2018

Fysiotherapie scoort 76 punten in de Keuzegids Hbo 2018, en ontvangt daarmee het predicaat ‘Topopleiding’.