HBO-Rechten

In het kort

Het recht toepassen gebeurt overal: in bedrijven, bij de overheid en in het leven van elke burger. Ben jij geïnteresseerd in hoe wetten en regels de samenleving organiseren? Houd jij ervan om problemen te analyseren en op te lossen? Heb je gevoel voor rechtvaardigheid en ga je makkelijk met verschillende mensen om? Dan past de opleiding HBO-Rechten bij jou!

Kies je voor HBO-Rechten aan de HU, dan kies je voor een praktijkgerichte opleiding. Je wordt wegwijs gemaakt in wetten en regels en je leert je weg te vinden in juridische informatiesystemen. Je traint vaardigheden als adviseren, gespreksvoering, onderhandelen en bemiddelen, en je besteedt veel aandacht aan je taalvaardigheid. In het derde jaar loop je stage. Lees meer over wat je tijdens de opleiding gaat leren bij Opleidingsinhoud.

Vrijstellingen

Heb je al eerder een hbo- of universitaire opleiding op het gebied van rechten gevolgd? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen en je studieduur verkorten. Lees mees hierover bij de toelatingseisen.

Beroepsperspectief

Met de opleiding HBO-Rechten kun je aan de slag in een van de vele sectoren waarin hbo-juristen zijn vertegenwoordigd: de overheid, het bedrijfsleven, de advocatuur, de rechtspraak. Functies waarin je komt te werken zijn bijvoorbeeld: juridisch medewerker of adviseur, paralegal, bedrijfsjurist, gerechtssecretaris of letselschadebehandelaar. Lees meer over het beroepsperspectief.

Opleiding in ontwikkeling

Het curriculum van de opleiding wordt elk jaar bekeken op actualiteit, werkbaarheid en studeerbaarheid. Vakken worden daardoor regelmatig een beetje aangepast. Komend studiejaar (2017-2018) wordt het programma veel grondiger gewijzigd. Je leert dezelfde juridische zaken, maar we gaan dat (nog) meer doen in de context van het beroepenveld. Je ziet dan vanaf dag één van de opleiding beter waarom je bepaalde dingen leert en hoe theorie en praktijk samenhangen.  Nieuwe studenten zullen ook al vaak in de praktijk gaan ‘snuffelen’  door bijvoorbeeld bezoeken aan het werkveld, gesprekken met juristen en opdrachten. Daarnaast zul je ook in de propedeuse al kennismaken met de ‘professionele houding’ die van een hbo-jurist wordt verwacht. 

Zie voor meer informatie bij Opleidingsinhoud.

 

Data:

Je hebt vier lesdagen in de week.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 450 tot € 700 per studiejaar.

Locatie: Padualaan 101 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo en mbo (niveau 4). Bekijk hier de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Codex

Maak kennis met studievereniging Codex!

VR-meisje

Check de 360-video!

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd