Huidtherapie

In het kort

Je huid is je grootste orgaan en een gezonde huid is dan ook heel belangrijk. Wil jij mensen helpen die problemen hebben met hun huid? Volg dan de opleiding Huidtherapie aan Hogeschool Utrecht.

In deze opleiding leer je hoe je huidproblemen constateert en behandelt. Als huidtherapeut werk je zelfstandig in een eigen praktijk, in een ziekenhuis of een paramedisch centrum. Patiënten komen met een klacht bij jou, of ze worden naar je doorverwezen door de huisarts, een dermatoloog of een plastisch chirurg.

Patiënten zelfvertrouwen geven

Als huidtherapeut krijg je ook te maken met de psychologische en sociale kant van huidproblemen. Die is net zo belangrijk als de medische kant. Mensen die huidproblemen hebben, zijn vaak onzeker of schamen zich. Je helpt ze om weer zelfvertrouwen te krijgen. Daar neem je de tijd voor.

De opleiding is heel praktijkgericht. In het eerste en in het tweede jaar maak je in een korte stage al kennis met de beroepspraktijk, later loop je drie keer tien weken stage. Je doet ook veel praktijkervaring op in de eigen kliniek van de opleiding. Daar behandel je patiënten onder begeleiding van oudere studenten.

Deze opleiding heeft een numerus fixus: een beperkt aantal plaatsen.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 15 januari 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Leerboeken en materialen voor het eerste studiejaar kosten ongeveer € 950,-. In het tweede studiejaar ben je ongeveer €200,- kwijt aan boeken. Verder ben je verplicht om tijdens de praktijklessen een wit uniformjasje te dragen.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Voor de bacheloropleiding Huidtherapie gelden geen speciale toelatingseisen. Kijk voor meer informatie op Toelatingseisen.

Loting en/of selectie:

Voor deze opleiding geldt een decentrale selectie.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698