Journalistiek

In het kort

Zit jij bovenop het nieuws? Ben je creatief, nieuwsgierig en vasthoudend? Vertel je graag verhalen en vind je het leuk om je vast te bijten in een onderwerp? Dan schuilt er vast een journalist in jou.

De opleiding Journalistiek aan Hogeschool Utrecht staat beter bekend als de School voor Journalistiek. Het is de oudste hogere beroepsopleiding voor journalisten in Europa. De school levert sinds 1966 allroundjournalisten af aan kranten, tijdschriften, televisie- en radio-omroepen en digitale media. De opleiding heeft een nauwe band met de beroepspraktijk. Veel programma’s en media weten de school te vinden als ze een stagiair nodig hebben of een project uit handen willen geven, van Nu.nl tot de Volkskrant, van EénVandaag tot RTL Boulevard.

Tijdens de studie leer je de basisvaardigheden die je als veelzijdig journalist nodig hebt, zoals schrijven, interviewen, fotograferen en radio en televisie maken. Alles dat je leert, pas je meteen toe in de praktijk.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 15 januari 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor de aanschaf van boeken en syllabi bedragen de kosten ongeveer € 400 per studiejaar.

Locatie: Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Je bent met een havo- of vwo-diploma met alle profielen of met mbo (niveau 4) toelaatbaar. Zie ook Toelatingseisen.

Loting en/of selectie:

Deze opleiding heeft een decentrale selectie.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Video Journalistiek

Geïnteresseerd in de opleiding Journalistiek?
Bekijk deze video en ontdek of Journalistiek echt iets voor je is.