Journalistiek

Locatie en faciliteiten

Bolognalaan 101

Locatie

Deze opleiding start in september 2018 in een nieuw en modern onderwijsgebouw waar nu nog aan wordt gebouwd. Je studeert hier straks samen met bachelor- en masterstudenten die een opleiding volgen binnen de thema’s communicatie & media, economie & management of ICT. Het adres is: Heidelberglaan 15, op Utrecht Science Park (USP) De Uithof. Op het USP vind je, naast andere locaties van Hogeschool Utrecht, ook gebouwen van de Universiteit, horeca en studentenflats. Een levendige campusomgeving dus.

Let op: voorlichtingsactiviteiten, zoals open dagen en meeloopdagen, vinden tot en met augustus 2018 plaats op Bolognalaan 101.

Bereikbaarheid

De bus doet er ongeveer twintig minuten over en stopt voor het gebouw op de Heidelberglaan. Vanaf Utrecht CS vertrekt elke paar minuten een bus. Medio 2018 gaat de tram rijden en wordt de reistijd een stukje korter.
Fietsen, brommers en motoren kun je veilig stallen onder het gebouw.
Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren op USP De Uithof.

Faciliteiten

Instituutsplein

Dit is het hart van jouw opleiding. De ontmoetingsplek, werk- en studieplek voor studenten en docenten van jouw instituut. Je vindt er diverse werk- en overlegplekken en pantry’s met de koffieautomaten en printers. Hier kun je ook je afval gescheiden weggooien.

Werkplekken

In het gebouw zijn allerlei plekken waar je kunt studeren: projectruimtes, stiltewerkplekken en computerwerkplekken. Heb je zelf een laptop? Dan kun je overal een plekje zoeken, want in het hele gebouw is wifi beschikbaar.

Bibliotheek

Als HU-student kun je gratis gebruikmaken van de HU Bibliotheek op Padualaan 99. Deze centrale bibliotheek heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en digitale informatie. Veel van deze bronnen zijn ook thuis toegankelijk via www.bibliotheek.hu.nl met je HU inloggegevens.

Food court

Op de begane grond vind je een food court waar drie verschillende keukens vers bereide maaltijden en snacks serveren. Op verschillende plekken staan frisdrank- en snoepautomaten. Je betaalt met je pinpas, ook bij de automaten (alleen contactloos betalen).

Science café

In het nieuwe gebouw vind je straks ook een science café waar je terecht kunt voor koffie, broodjes, borrels en evenementen.

Lockers

Op een aantal verdiepingen staan daglockers. Deze lockers werken met een pincode en gaan na sluitingstijd automatisch open. Dus haal je locker aan het einde van de dag altijd leeg.

Ask HU portal

Voor informatie over onderwijsondersteunende dienstverlening kun je terecht op de Ask HU portal (login), de zoekmachine voor studenten van Hogeschool Utrecht. Kun je het antwoord daar niet vinden? Dan vertelt de portal waar je terechtkunt. Bijvoorbeeld bij het Studenten Informatie Punt (STIP) (login) op Padualaan 101. Bij het STIP kun je onder andere terecht met vragen over in- en uitschrijven voor cursussen en tentamens, cijferverwerking en het aanvragen van je diploma. Je vindt er ook allerlei praktische zaken zoals DUO-formulieren en reglementen.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Bolognalaan 101

Bolognalaan 101
3584 CJ Utrecht
 
Exterieur Bolognalaan 1

Locatie-informatie