Leraar Basisonderwijs pabo (Utrecht en Amersfoort)

Past deze opleiding bij mij?

Een goede leerkracht volgens de HUpabo:

• bezit unieke kwaliteiten en zet deze doelgericht in
  • zorgt voor een veilig en prettig leerklimaat voor álle kinderen
  • heeft een brede kennis en kan goed uitleggen
  • werkt goed samen met ouders, collega’s en andere deskundigen
  • wil graag blijven leren en is nieuwsgierig

Om een goede juf of meester te worden moet je veelzijdig zijn: je hebt niet alleen een goede taal- en rekenvaardigheid nodig, maar je bent ook creatief en hebt een grote algemene kennis. Je kan goed plannen, maar bent ook flexibel en probeert nieuwe dingen uit om beter te worden in je vak.

Eigenschappen

Je hebt natuurlijk affiniteit met kinderen, maar je bent ook communicatief vaardig in contact met volwassenen. De meeste studenten van deze opleiding zijn extravert en sociale types. Verder zijn onze studenten heel divers: sommigen zijn heel creatief, anderen meer technisch aangelegd of juist meer sportief. De pabo biedt de mogelijkheid om je op verschillende manieren verder te ontplooien.

De HUpabo heeft een actieve groep mannelijke studenten, die zich verenigd hebben in de MOP: Mannen Op de Pabo.

Tijdsbesteding

De opleiding Leraar Basisonderwijs pabo is een pittige opleiding. Er wordt veel van je verwacht, zowel in de praktijk als op de opleiding. De studielast van de studie bedraagt 40 uur in de week.

We verwachten dat je alle doordeweekse dagen voor de studie beschikbaar bent van 8.30 tot 18.00 uur, met in een enkel geval uitloop tot 20.00 uur. Je hebt ongeveer 15 uur in de week les (contacturen). Naast het reguliere programma kun je deelnemen aan inhoudelijke en sociale activiteiten die georganiseerd worden door de studieverengingen in Utrecht en Amersfoort.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81