Leraar Duits tweedegraads

In het kort

In Nederland hebben we vaak te maken met Duitsland en de Duitse taal en cultuur. Veel van wat er gebeurt in Duitsland heeft betrekking op Nederland. Denk aan de economie, kunst en cultuur. De opleiding Leraar Duits tweedegraads aan de HU leidt je op tot een veelzijdig Duitslandexpert.

Een leraar weet natuurlijk veel over de inhoud van zijn vak. Maar je moet die inhoud ook goed kunnen overbrengen, en weten hoe je met jongeren communiceert. Je leert en werkt tegelijk tijdens je lerarenopleiding. Al vanaf het eerste jaar sta je voor de klas. Benieuwd naar wat je gaat leren? Ga naar Opleidingsinhoud.

Voltijd, deeltijd, kopopleiding

De lerarenopleiding Duits tweedegraads duurt vier jaar. Je kunt de opleiding ook in deeltijd doen. 

Heb je al een bachelor- of masterdiploma in een vakgebied dat verwant is aan een schoolvak? Dan kun je met de eenjarige kopopleiding je tweedegraads lesbevoegdheid halen.

Aan de HU kun je ook voor twee vakken je onderwijsbevoegdheid halen.

Beroepsperspectief

Met een tweedegraadsbevoegdheid leraar Duits kun je lesgeven aan de onderbouw in het voortgezet onderwijs (havo, vwo), op scholen voor praktijkonderwijs (vmbo) en op scholen voor beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie (bve). De arbeidsmarkt voor leraren Duits is momenteel zeer goed. Lees meer over het beroepsperspectief.

Vanaf studiejaar 2015-2016 kun je voor twee vakken je lesbevoegdheid halen, of de HUpabo combineren met een tweedegraads bevoegdheid voor het vak Nederlands.

Aanmelddeadline: 01 mei 2017
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Locatie: Padualaan 97 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo, mbo (niveau 4), met Duits in je pakket. Lees meer over de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten