Leraar Nederlands tweedegraads

Past deze opleiding bij mij?

Leerling luistert aandachtig

Sociaal en leergierig

Om leraar te worden moet je goed met mensen overweg kunnen. Niet alleen met je leerlingen, maar ook met ouders en met collega’s. Je moet goed kunnen luisteren. Jij vindt het leuk om dingen uit te leggen en leerlingen te begeleiden. Je leert op een lerarenopleiding niet alleen veel over je vakgebied en hoe je les moet geven, maar je leert ook veel over jezelf.

Zelfstandig en ICT-vaardig

Om een goede leraar te kunnen worden is het belangrijk dat je een zelfstandige houding krijgt, goed leert plannen en je ICT-vaardigheden ontwikkelt.

Als leraar Nederlands beschik je uiteraard over een uitstekende taalvaardigheid. Jij houdt van taal en literatuur en kunt dat enthousiasme overbrengen op anderen. Je bent een ‘vakidioot’ en vindt het leuk om je vakkennis te verdiepen. Maar je bent ook empathisch: je bent geïnteresseerd in je leerlingen, als groep en als individu. Je kunt goed samenwerken met je collega’s.

Eigenschappen

Als leraar moet je goed kunnen plannen. Maar ook creatief en flexibel zijn: er wordt nogal eens een beroep gedaan op je improvisatievermogen. Je hebt overwicht en bent stressbestendig. Zowel tijdens je studie als in je latere beroep heb je een grote mate van zelfstandigheid nodig.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81