Leraar Nederlands tweedegraads

Waarom bij de HU?

De Uithof

Er zijn veel mogelijkheden om je eigen opleiding vorm te geven en te versnellen als je dat wilt. De opleiding is praktijkgericht en we werken nauw samen met goede (v)mbo-, havo- en vwo-scholen. Er is veel aandacht voor vernieuwing van het onderwijs, gebruik van ICT én persoonsvorming.

Kleinschalig en persoonlijk

De lerarenopleiding Nederlands is een kleinschalige opleiding. Dit betekent dat je je medestudenten en je docenten kent en er veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid is. Studenten vinden dat er een goede sfeer heerst op de opleiding.

Je kunt bij Hogeschool Utrecht een dubbele bevoegdheid halen. Je mag dan in twee vakken les gaan geven.

Keurmerk opleidingsscholen

De opleidingsscholen waar je tijdens je studie gaat werken, spelen een belangrijke rol in je opleiding. Om te zorgen voor kwaliteit in het opleiden heeft Instituut Archimedes samen met de scholen een keurmerk ontwikkeld. Goede opleidingsscholen kunnen dat keurmerk behalen. Zo ben je als student én op de hogeschool én op je opleidingsschool verzekerd van eersteklas begeleiding.

Studeren aan Hogeschool Utrecht heeft voordelen. Zo werken wij samen met een groot aantal opleidingsscholen en kom je dus erg makkelijk aan een leerwerkplek in het onderwijs.

Verder heeft de HU veel aandacht voor ‘Bildung’ (algemene ontwikkeling) en is het didactisch concept blended learning echt een pluspunt. Je kunt thuis achter je computer of laptop aan de slag met de theorie. Hierdoor is in de lessen volop ruimte voor verdieping, verwerking en toepassing van de theorie. Vaak wordt er in leerteams gewerkt. Om deze aanpak succesvol te laten zijn is het noodzakelijk dat de studenten goed voorbereid naar de les komen.

Utrecht is natuurlijk ook een echte studentenstad met een mooi historisch centrum. Dankzij de vele hbo- en universitaire opleidingen is ruim twintig procent van de Utrechters student. En dat merk je in de binnenstad. In het gezellige oude centrum vind je overal cafés, betaalbare eettentjes en terrassen. Ook zijn er regelmatig culturele festivals.

Bij de HU kun je gepersonaliseerd leren. Dat betekent dat je zelf de regie neemt over jouw leerproces. Je begeleider ondersteunt jou daarbij.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698