Leraar Spaans tweedegraads

In het kort

Wil jij iets betekenen in het leven van jongeren? Heb je goede sociale vaardigheden en wil je leerlingen inspireren met behulp van vernieuwend onderwijs en ICT? Dan is een lerarenopleiding bij Hogeschool Utrecht iets voor jou!

Spaans is een wereldtaal. Een taal die door miljoenen mensen in onder andere Spanje, in Zuid- en Midden-Amerika en in het zuiden van de Verenigde Staten wordt gesproken. Vind je het leuk om op een school te werken? En wil jij je verdiepen in de Spaanse taal en cultuur? Word leraar Spaans! Wil je weten of de lerarenopleiding Spaans bij je past? Kijk op Past deze opleiding bij mij.

 

Een leraar weet natuurlijk veel over de inhoud van zijn vak. Maar je moet die inhoud ook goed kunnen overbrengen en weten hoe je met jongeren communiceert. Je doet als leraar meer dan lesgeven alleen. Je begeleidt ook leerlingen, bijvoorbeeld als mentor. En je organiseert activiteiten zoals excursies en schoolkampen.

Tijdens je lerarenopleiding leer en werk je tegelijk. Je staat al vanaf het eerste jaar voor de klas. In het tweede en/of derde jaar ga je drie maanden naar Spanje of Latijns-Amerika. Benieuwd naar wat je gaat leren? Ga naar Opleidingsinhoud.

Na de opleiding kunt u aan de slag als bevoegd docent Spaans tweedegraads en mag u de titel Bachelor of Education voeren. Als leraar kunt u daarmee lesgeven in het vmbo, het mbo en de onderbouw (klas 1, 2 en 3) van havo en vwo. Steeds meer scholen in het vo en mbo bieden Spaans aan, maar in vergelijking met Engels en Duits zijn vacatures gering. Een dubbele bevoegdheid wordt daarom aangeraden. Voor een goede taalontwikkeling is oefenen met de taal noodzakelijk.

Om leraar te worden moet je goed met mensen overweg kunnen. Niet alleen met je leerlingen, maar ook met ouders en met collega’s. Je moet goed kunnen luisteren. Jij vindt het leuk om dingen uit te leggen en leerlingen te begeleiden. Je leert op een lerarenopleiding niet alleen veel over je vakgebied en hoe je les moet geven, maar je leert ook veel over jezelf. Wil je weten of deze opleiding iets voor jou is? Kijk op Past deze opleiding bij mij.

Afstudeerrichtingen

Tijdens je studie maak je een keuze voor een van de twee afstudeerrichtingen: het beroepsonderwijs (bo) of het algemeen vormend onderwijs (avo). Kies je voor het beroepsonderwijs dan kun je lesgeven in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het volwassenenonderwijs (bve). Kies je voor het algemeen vormend onderwijs, dan kun je lesgeven in de onderbouw van de havo en het vwo. 

Beroepsperspectief

Afhankelijk van de afstudeerrichting die je hebt gekozen, kun je met een tweedegraadsbevoegdheid leraar Spaans lesgeven in de onderbouw van de havo en het vwo of in het vmbo, mbo en volwassenenonderwijs (bve). Je bent bevoegd voor beide richtingen. Wil je werken in een richting waarin je niet bent gespecialiseerd dan bestaat de mogelijkheid dat je moet bijscholen. Lees meer over het beroepsperspectief.

Je leert bij ons met gebruik van de digitale leeromgeving, niet alleen in de lessen, maar ook veel in de praktijk (stage), individueel én in leerteams. Deze mix noemen we blended learning.

Je kunt bij Hogeschool Utrecht deze lerarenopleiding voor dit vak combineren met een van de andere vakken. Je haalt dan twee diploma’s en mag in beide vakken les gaan geven. Lees meer over de dubbele bevoegdheid.

Voltijd, deeltijd, kopopleiding

De lerarenopleiding Spaans tweedegraads duurt vier jaar. Je kunt de opleiding ook in deeltijd volgen.

Heb je al een bachelor- of masterdiploma in een vakgebied dat verwant is aan een schoolvak? Dan kun je met de eenjarige kopopleiding je tweedegraads lesbevoegdheid halen.

Data:

Voor je voltijdstudie moet je de gehele week beschikbaar zijn. Lessen kunnen ingepland worden van 8.30 tot 20.00 uur.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

 

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 500. De overige kosten, zoals het buitenlandverblijf, bedragen gemiddeld tussen de € 150 en € 1500, afhankelijk van de duur en geplande activiteiten.

Locatie: Padualaan 97 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Havo-, vwo-, of mbo-diploma (niveau 4). Lees meer over de toelatingseisen

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd