Logopedie

In het kort

Als logopedist help je mensen die problemen hebben met communiceren, bijvoorbeeld door stotteren of heesheid. Daarnaast begeleid je kinderen en volwassenen die moeite hebben met taal en spraak. Of je helpt bij problemen met eten en drinken doordat er iets mis is met het slikken. Ook het aanmeten van een gehoorapparaat is het werk van een logopedist.

Zulke stem-, spraak-, taal-, gehoor- en slikproblemen komen op alle leeftijden voor. Als logopedist kun je met allerlei mensen te maken krijgen, van stotterende kinderen tot hese zangers. Je werkterrein is heel breed. Je kunt werken in je eigen praktijk, in een ziekenhuis, in het onderwijs of zelfs in het bedrijfsleven. De vooruitzichten op de arbeidsmarkt zijn voor logopedisten goed.

De opleiding Logopedie is praktijkgericht. Naast theoretische kennis krijg je veel praktijklessen en ga je veel op stage. In onze eigen kliniek behandel je tien weken lang een patiënt van buiten de opleiding. De studie is voor jou geschikt als je geïnteresseerd bent in hulpverlening, gezondheidszorg, taal en spraak en werken met mensen. Je hebt goede sociale vaardigheden.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi is de richtlijn € 450,– tot  € 700,- per studiejaar.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Havo- en vwo-studenten met elk profiel zijn direct toelaatbaar, evenals mbo-studenten (niveau 4). Zie ook de pagina Toegangseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer op Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie