Management in de Zorg (Amersfoort)

In het kort

Wil jij in de gezondheidszorg werken, maar niet als arts of verpleegkundige? Ben je meer het type van leiding geven, organiseren of adviseren? Kies dan voor de opleiding Management in de Zorg aan Hogeschool Utrecht.

Deze bacheloropleiding leidt je op voor een managementfunctie in de zorg, welzijn of dienstverlening. Je wordt bijvoorbeeld projectleider, beleidsadviseur of kwaliteitsfunctionaris. Je helpt om de kwaliteit van zorg te verbeteren, je geeft mensen advies over hoe ze gezonder kunnen leven of je bedenkt slimme en nuttige vernieuwingen. Je bent iemand die ziet hoe zaken beter georganiseerd kunnen worden en ervoor kan zorgen dat dit ook gebeurt.

In de opleiding staan leefstijl en technologie centraal. Je houdt je bezig met preventie en voorlichting, omdat voorkomen beter is dan genezen. Je ziet technologie als een middel om mensen te helpen, zoals ouderen die langer thuis willen blijven wonen.

Je ontwikkelt vaardigheden in onderzoek, communicatie, voorlichting, projectmanagement en advisering. Je voert zelf verschillende uitdagende projecten uit en doet veel ervaring op in de praktijk. Er is op veel plekken behoefte aan mensen met kennis van management, organisatie en innovatie van de zorg. Na je studie zul je dan ook zonder veel moeite een baan vinden.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding.

Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi die je moet aanschaffen, is de richtlijn € 450 tot € 700 per studiejaar.

Locatie: De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Zie ook Studiebelasting en lesvormen.

Toelatingseisen:

Havo en vwo: alle profielen direct toelaatbaar; mbo niveau 4 direct toelaatbaar. Meer over de toelatingseisen lees je hier.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Open dag 7 oktober

Student in gesprek met scholier en ouder over studiekeuze tijdens de open dag Kom je ook?

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht

Studievereniging Stura

Maak kennis met studievereniging Stura!

VR-meisje

Check de 360-video!

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Check de 360-video!