Medische Hulpverlening

Factsheet

Vind je het leuk als elke werkdag anders is? Als je snel knopen moet doorhakken? Als je niet langdurig, maar wel intensief contact hebt met patiënten? Wil je graag meewerken aan medisch diagnostisch onderzoek en behandeling? Dan is de opleiding Medische Hulpverlening aan Hogeschool Utrecht (HU) iets voor jou.

Als medisch hulpverlener ga je aan de slag in de operatiekamer, op de ambulance of op de afdeling spoedeisende hulp. Je krijgt te maken met patiënten in levensbedreigende situaties, waarbij je doortastend moet handelen.

De opleiding is heel praktijkgericht. Je krijgt opdrachten die professionals in het ziekenhuis of op de ambulance ook dagelijks uitvoeren. Niet alleen in oefensituaties, maar ook met echte patiënten, tijdens je stages en praktijkleerperiodes. Op de spoedeisende hulp vraag je bijvoorbeeld een patiënt naar de voorgeschiedenis van zijn ziekte. Daarvan maak je een verslag en je legt een patiëntendossier aan.

Voor de opleiding Medische Hulpverlening is een numerus fixus ingesteld. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen is.

Engelstalige versie van brochure

Als je op zoek bent naar de Engelstalige brochure kun je deze hier opvragen. Ons advies is om altijd onderstaande link te gebruiken. Je kunt dan altijd beschikken over de meest actuele informatie over de opleiding.

 

Download logo Engelstalige brochure

      Download

Meeloopdagen

Lees meer bij meeloopdagen en proefstuderen.

De informatie op deze opleidingswebsite heeft betrekking op het collegejaar 2018/2019. Ben je op zoek naar de informatie over het collegejaar 2017/2018? Download dan de brochure via de knop ‘Informatie aanvragen’.

Data:

Je hebt les van maandag tot en met vrijdag. Over het algemeen zijn de lessen tussen 9.00 uur en 18.00 uur, maar soms is er ook avondonderwijs. Dit kan dan doorlopen tot 22.00 uur. Er is geen vaste vrije dag, maar in de praktijk komt het regelmatig voor dat er een dag in de week geen onderwijs gepland is.

Aanmelddeadline: 15 januari 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je voor het eerste jaar rekening houden met een bedrag van ongeveer € 1000,-.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

De toelatingseisen voor Medische Hulpverlening zijn: diploma vwo, havo, mbo niveau 4 of een buitenlands diploma van vastgesteld vergelijkbaar niveau. Je kunt met elk profiel in de opleiding instromen, maar we raden wel de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek aan. Een overzicht van de instroomeisen is te vinden op de pagina Toelatingseisen.

Loting en/of selectie:

Voor deze opleiding geldt een decentrale selectie.

Studie in cijfers:

Lees meer op Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie

Topopleiding

Topopleiding 2016 volgens Keuzegids Hbo Zegel topopleiding keuzegids hbo 2018

Medische Hulpverlening scoort 76 punten in de Keuzegids HBO 2018, en ontvangt daarmee het predicaat ‘Topopleiding’.